Pressemelding Schibsted Nett over hele kloden

Schibsted Nett annonserer samarbeid med IBM om verdensomspennende lokal Internett-tilknytning i pressemelding.

Schibsted Nett annonserer samarbeid med IBM om verdensomspennende lokal Internett-tilknytning i pressemelding.

SN GLOBAL - LOKALT INTERNETT OVER HELE KLODEN!

IBM og Schibsted Nett med unikt tilbud

I samarbeid med IBM lanserer Schibsted Nett nå SN Global, som gir norske Internettbrukere anledning til å logge seg på Internett til lokal pris over store deler av verden.

SN Global betyr at du kan logge deg på din egen Schibsted Nett-konto nesten hvor du er i verden - ved å ringe opp en av IBMs mer enn 700 noder på verdensbasis, IBM Global Network.

Samarbeidsprosjektet mellom IBM og Schibsted Nett er unikt. Den amerikanske datagiganten har tilknytningspunkter til Internett i merenn 45 land i verden. Er du på forretningsreise i Japan, kan du lese og sende post, sjekke web og lese nyheter nøyaktig like lett som om du gjorde det hjemmefra.

Samtidig sparer du tellerskritt, all den stund alternativet for å kunne bruke din vanlige Internett-konto, ville vært å ringe opp en av Schibsted Netts noder i Norge fra det sted i utlandet du eventuelt måtte befinne deg.

SN Global krever egen software, som kan lastes via Schibsted Netts medlemssider. Man må være SN-kunde fra før. I tillegg kreves et SN Global tilleggsabonnement. Prisen er kr. 230,- pr. måned. Et SN Global-abonnement følger personen som har tegnet det.

Er du på ferie i utlandet, reiser mye i jobben eller bor fast utenfor Norge: Dette er en billig løsning som gjør at du kan holde deg oppdatert over hva som skjer hjemme, samt holde daglig kontakt med venner og kjente.

For å kunne bruke SN Global trenger du et ekstra passord, og du trenger foreløpig en egen programvare. Etter at du har fått abonnementsavtale og passord tilsendt i posten, kan du begynne å bruke SN Global.

Fullstedig nodeoversikt over hvilke byer og hvilke land IBM har Internett-noder i, vil finnes på SN GLobal-weben som blir å finne hos Schibsted Nett så snart tjenesten er lansert. Der finnes det dessuten et klikkbart kart, slik at du enkelt og greit kan navigere deg frem til dit du skal på forretningsreise eller ferie, for å sjekke om det er SN Global-tilknytning der.

Tjenesten lanseres 11. september, men er allerede operativ og behørlig testet av såvel IBM-ansatte som Schibsted Nett-ansatte.

Schibsted Gruppen og IBM-konsernet inngikk 19. mars i år en strategisk samarbeidsavtale om Internett, multimedia og elektroniske tjenester på det norske markedet. Internett-avtalen var det første omfattende samarbeidet som er inngått i Norge mellom en IT-bedrift og et mediehus.

I tillegg var det den første store samarbeidsavtalen IBM har inngått med et medieselskap i Europa.

Alliansen sikrer norsk næringsliv og offentlig virksomhet adgang til tjenester som tilbys på verdens storste datanettverk, IBM Global Network, samt Norges største kommersielle datanett, NIT-Nett. I tillegg vil Schibsted Nett og IBM-konsernet i Norge utvikle nye "online"-tjenester i Norge.

Kontaktpersoner: Schibsted Nett: Direktor Knut Falchenberg, 22827926

Produktsjef Petter Løken, 22827996

Til toppen