Pressemelding: Telenor tar Tyskland

Her er pressemeldingen som Telenor sendte ut i forbindelse med den tyske mobiltelefonkontrakten.

Her er pressemeldingen som Telenor sendte ut i forbindelse med den tyske mobiltelefonkontrakten.

Telenors kompetanse attraktiv for internasjonale telegiganter
(Oslo, 6.2.97) På en pressekonferanse i München idag, annonserte BT og VIAG at de har invitert Telenor til å delta i utbygging av nye mobil- og fastnett i Tyskland.

Det tyske industri- og energiselskapet VIAG, BT og Telenor undertegnet igår en intensjonsavtale som gir Telenor mulighet til å delta i VIAG og BTs felles telekommunikasjonsaktiviteter i Tyskland. Samarbeidet vil skje gjennom at Telenor inviteres til å kjøpe 10% av aksjene i selskapet VIAG INTERKOM hvor VIAG og BT eier de øvrige aksjene.

VIAG INTERKOM ble tidligere i uken tildelt lisens til å bygge ut et mobilnettverk i Tyskland basert på DCS 1800 standarden. Selskapet fikk siste uke også tildelt lisens for å bygge ut og tilby fastnett tjenester fra 1. januar 1998.

-Kombinasjonen av fast og mobil lisens vil gi VIAG INTERKOM mulighet til å bli den første større teleoperatør som utnytter muligheten til å bygge ut et felles fast- og mobilnett.- Sier Alfred Mocket, Adm.Dir. i BT Global Communications

VIAG INTERKOM vil i løpet av de neste ti årene investere ca. 7 milliarder DM i det integrerte fast- og mobilnettet. Selskapet tar mål av seg til å ha en markedsandel i det tyske telekommuinikasjonsmarkedet på 7 til 8% ved utgangen av 2007. Innen mobilkommunikasjon er målet 20% markedsandel.

-Vi gleder oss idag over å kunne presentere Telenor som en ny og kompetent partner, som i samarbeid med oss vil sette dette konseptet ut i live- sier Dr. Georg Obermeier, styreformann i VIAG. -Telenor disponerer idag betydelig teknisk kompetanse innenfor utbygging av avanserte mobilnett. De har dessuten erfaring med utvikling av produkter basert på samspill mellom mobil- og fastnett, og har bred markedskompetanse. Vi har allerede god erfaring i å samarbeide med Telenor. Siden 1995 har vi arbeidet sammen i prosjektet «Connect Austria» i Østerrike.-


Terje Thon, visekonsernsjef i Telenor sa ved en pressekonferanse i München idag: -Telenor er meget glad for å kunne inngå samarbeid med VIAG INTERKOM og det nye mobilselskapet E2 Mobilfunk, og på den måten kunne ta del i veksten i det tyske marked. Tyskland er av stor betydning i vår strategi for å vokse i det europeiske markedet.-


Terje Thon understreket at den avtalen som nå er inngått er en intensjonsavtale, og at et forslag til endelig avtale ventelig kan legges fram for styret i Telenor AS i midten av mars.

VIAG AG er et av Tysklands 10 største selskaper med en årlig omsetning på 160 milliarder kroner.

BT er et av verdens største telekommunikasjonsselskaper med en omsetning på 150 milliarder kroner.

Til toppen