Pressen kastet ut fra Apple-foredrag

IBM Norge kunne bare beklage til journalistene de hadde invitert.

Pressen kastet ut fra Apple-foredrag
HIT, MEN IKKE LENGER: Pressen ble tirsdag plassert på gangen under det ellers offentlige fremførte foredraget under IBMs konferanse, på grunn av Apples særegne forhold til åpenhet. (Merk: avbildet person er pikselert fordi vedkommende har ikke noe med saken å gjøre). Bilde: Marius Jørgenrud

FORNEBU (digi.no): Ingen journalister fikk lov å delta under det som ble introdusert som det første foredraget som er holdt i Norge om Apples samarbeid med IBM.

Det var under IBMs Business Connect 2014 – «reisen til et smartere Norge» at pressefolk i går var invitert, helt uten forbehold, for å dekke konferansen.

Erling Teig fra Apple Norge rakk så vidt korrigere at de faktisk har gjort to slike presentasjoner tidligere, før beskjeden kom fra IBMs innleder.

Pressen ble bedt om å forlate salen.

Det ble mumlet noe om at vår tilstedeværelse kunne hemme en spørsmålsrunde etter foredraget, som med tittelen «MobileFirst for iOS» handlet om de to selskapenes globale allianse, der mesteparten av IBMs forretningsapplikasjoner skal gjøres tilgjengelig på Apples mobile plattform.

Opptrinnet skyldes i virkeligheten Apples interne retningslinjer. De stiller krav om at ansatte ikke skal avbildes, siteres eller refereres, foruten når toppledelsen opptrer under de nøye PR-regisserte produktlanseringene i USA.

Apple som er verdens ubestridt mest verdifulle selskap uansett bransje, er også det mest lukkede.

Som digi.no har skrevet tidligere, sier ansatte i Apple Norge at «jeg får problemer hvis dere siterer meg redaksjonelt».

Pressekontakt Otto Backer Solberg fra IBM kunne bare beklage etterpå. For ham kom det som en overraskelse at journalistene han hadde invitert ikke var velkomne under innlegget.

– Ingen i Norge ønsker å kommentere samarbeidet mellom IBM og Apple, da vi ønsker at kommunikasjonen blir styrt fra utlandet. Per i dag drives det opplæring internt om hvordan vi skal utnytte potensialet som ligger i denne alliansen til fordel for kundene våre, var alt Solberg ville si da vi senere spurte om hva som hadde skjedd.

    Les også: