Presser kundene for å øke minneprisene

Samsung og Hynix skal føre forhandlinger med sine største kunder for å presse prisen på standard DRAM-brikker over lønnsomhetsterskelen.

Samsung og Hynix skal føre forhandlinger med sine største kunder for å presse prisen på standard DRAM-brikker over lønnsomhetsterskelen.

Ifølge Korea Times er målet for disse forhandlingene å øke prisen på minnebrikker med mellom 15 og 20 prosent.

Det vil øke prisen på standard 128 megabit DRAM til over fire dollar, det vil si over det nivået som allment betraktes som produsentenes lønnsomhetsterskel. Avisa skriver at det nordamerikanske spotmarkedet brøt firedollars-nivået 16. februar da det ble registrert priser opptil 4,35 dollar for 128 megabit DRAM-brikker. Priser for mer langsiktige kontrakter fastsettes som regel annenhver uke, med utgangspunkt i prisene på spotmarkedet.


Hvis forhandlingene fører fram, vil minneprodusentene endelig ha lagt bak seg en lang periode der minnebrikker måtte selges til under kostpris.

Korea Times skriver også at det er knuter på tråden i forhandlingene mellom Micron og Hynix:

I forrige uke ble det meldt at Micron langt på vei hadde bestemt seg for å satse fire milliarder dollar for å overta minnebrikkeproduksjonen til Hynix. Nå er det klargjort at Micron ønsker garantier som tillegg som Hynix ikke skal være beredt på å gi. En kilde sier til avisa at partene står langt fra hverandre, selv om forhandlingene har pågått i flere måneder.

Til toppen