Presser mobil-bransjen med gratis-tilbud

Presser mobil-bransjen med gratis-tilbud

Langsomt, men sikkert siger gratis og fastpris-tilbudene inn i det norske telemarkedet. Nå tilbyr Nutel gratis ringing.

I USA har de fleste telekundene for mangfoldige år siden sluttet å betale for hvert ringeminutt - de betaler faste priser som enten gir helt fri bruk eller fri bruk inntil et tak.

Slike prismodeller sniker seg etterhvert inn i Norden, først på fast-telefoni og så mobil.

Svenske 3 har lenge fristet mobilkunder som skal snakke mye sammen med å gratis samtaler mellom 3-kunder. Her i Norge har Netcom og flere andre slike tilbud, men bare mellom familie-medlemmer som mottar en felles regning.

Nutels tilbud er derfor nytt i det norske telemarkedet. Det nettløse mobilselskapet tilbyr sine kunder å ringe alle andre Nutel-brukere gratis. Tilbudet retter seg primært mot privatmarkedet og kanskje grupper av unge brukere som vet de ofte snakker sammen, men det kan trolig også friste mindre bedrifter.

Nutel startet salget av sitt Nutel Free-abonnement i det stille i mai, og nå girer selskapet opp markedsføringen.

- Det er rart at det har tatt så langt tid før denne typen gratis-tilbud kommer til Norge, det har vært slik i USA i mange, mange år, påpeker Siri Wormdahl i Nutel overfor digi.no.

Nutel, som ble startet i februar i år, presser også sine konkurrenter på en annen måte. Man subsisidierer mobiler med riktignok bare 300 kroner, men har ingen bindingstid. Og selskapet lover at de ikke forsøker å lure kundene til å få kompensert med høyere priser på ringeminutter til andre nett eller SMS.

Wormdahl hevder at deres 90-øre i minutte er noen av de laveste prisene i markedet og det samme gjelder SMS som koster 50 øre.

Samtidig påpeker Wormdahl at deres tilbud gjør at Post- og teletilsynets offisielle pris-sammenligner, telepriser.no bør endres.

- Kalkulatoren Telepriser.no servere tar ikke med i regnestykket vårt gratis-tilbud, noe den bør gjøre.

Til toppen