TELEKOM

Presser Telenor med nytt norsk mobilnett

Tele2 og Network Norway vil nå 75 prosent dekning i 2012.

4. mai 2011 - 09:49

Oslo (NTB): Tele2 og Network Norway bygger nå et nytt mobilnett nummer tre i Norge i tillegg til Telenors og NetComs nett. I løpet av neste år skal nettet dekke 75 prosent av befolkningen.

I dag er Telenor og NetCom de eneste som har landsdekkende mobilnett, og de andre aktørene må derfor leie kapasitet hos dem.

Tele2 og Network Norway mener de tar seg altfor godt betalt for dette, og derfor har de sammen dannet selskapet Mobile Norway som skal bruke minst to milliarder kroner på å bygge et tredje mobilnett.

Det nye nettet dekker i dag 30 prosent av befolkningen – mot slutten av neste år er planen 75 prosent, skriver Aftenposten.

– Vi har begynt å ta i bruk det nye nettet og allerede nå ser vi at det reduserer kostnadene våre dramatisk, sier konsernsjef Arild Hustad i Network Norway.

Hustad påpeker at det i alle år har vært vanskelig for andre enn de to store i mobilsektoren.

– Så vidt jeg vet er Norge det siste landet i Europa med kun to mobilnett, sier Hustad, som lover at det tredje nettet vil være godt nytt for kundene.

Tele2-sjef Haakon Dyrnes mener det nye nettet blir et vendepunkt for det norske mobilmarkedet.

– Konkurransen blir sterkere, prisene blir lavere og tjenestene blir bedre. Det er vi utfordrere som driver fram innovasjonen, mener han. (©NTB)

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.