BEDRIFTSTEKNOLOGI

Prestisjekontrakt til 3Com

National University of Singapore (NUS) har valgt 3Com CoreBuilder ATM-svitsjer til det største institusjonelle ATM backbone nettverket i Sør-Øst Asia.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
8. juli 1997 - 14:55

Universitetet har redesignet sitt eksisterende nettverk, NUSNET-III, for å inkludere 3Com CoreBuilder Asynchronous Transfer Mode-svitsjer med LAN-emuleringsegenskaper. Dette for å få et ATM backbone nettverk som dekker hele campus.

Basert på 3Coms Transcend Networking, kan universitetet levere skalérbar og dedikert båndbredde til eldre lokalnett samtidig som det tilbys svitsjede Fast Ethernet-tilkoblinger til vertsmaskiner, servere og desktop PC-er. Nettverket kobler sammen 104 avdelinger fordelt på 90 bygninger, tilbyr 6.000 nettverkspunkter for både data og video, og støtter en samlet populasjon av ansatte og studenter på 24.000 brukere.

NUSNET-III nettverket, som ble implementert tidligere i år, støtter en rekke multimedia-applikasjoner. Nettverket kobler sammen en Cray superdatamaskin, Unix-servere og arbeidsstasjoner, Web-servere, News-servere, FTP og Gopher-servere, fil- og skriverservere, PC-er og Macintosher. Alle har direkte aksess til Internett, og støtte for CD-ROM-servere, video-konferanse og bestillingsvideo-applikasjoner finnes for alle brukere.

-Vi valgte 3Com på grunn av deres fleksible og kosteffektive ATM-løsninger, forteller universitetets nettverksansvarlige, Tommy Hor, i en pressemelding. - Studentene og de ansatte har allerede merket økt produktivitet som resultat av en mer ensartet nettverksrespons ved aksessering av forskjellige typer applikasjoner.

For å nå målet om å få den mest kostnadseffektive data- og kommunikasjonsinfrastruktur, har NUS installert 23 3Com CoreBuilder 7000 ATM svitsjer til deres FDDI-nett (Fibre Distributed Data Interface). Studenter og ansatte har nå aksess til applikasjoner gjennom svitsjet Ethernet-, ATM- og FDDI-teknologi.

- NUS har gått over fra FDDI til ATM backbone ved å bruke de mest skalérbare og fleksible ATM-produktene tilgjengelige på markedet, forteller Francois Tournesac, 3Coms markedsansvarlige for ATM i Sør-Øst Asia.

-3Com Trascend nettverkskontrollprogramvare har også forenklet overvåking- og kontrollprosessen. Ved å sentralisere kontrollen over et ektremt stort campus og ved å overvåke brukertilgjengeligheten til nettverket, har 3Com med suksess skapt en virtuell LAN (VLAN) sikkerhetsinfrastruktur for universitetet, fortsetter Tournesac.

Installasjonen av et ATM backbone-nettverk har gitt NUS en spesiell posisjon i forhold til de andre undannelsesinstitusjonene i regionen. Universitetet har blant annet deltatt i en demonstrasjon av bestillingsvideo (Video-On-Demand) med svært bra resultater. Ved å kjøre video over ATM-anlegget vil universitetet kunne heve kvaliteten på både undervisningen og forskningen, både i regionen og på en internasjonal basis.

- Med de komplette ATM-løsningene 3Com kan tilby idag, setter NUS et eksempel for hva institusjoner og selskaper søker etter for å utnytte ATM-teknologien til å tilby opplæring, undervisning og bestillingsvideo-tjenester til deres sluttbrukere, sier Tournesac.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.