BEDRIFTSTEKNOLOGI

Prestisjekontrakt til Birdstep

Børsnoterte Birdstep Technology skal utvikle mobil IP-teknologi til Telenors nye fullservice tjenestenett - et nett som åpner for avanserte mobiltjenester og -applikasjoner for 'nomadiske' brukere.

Øystein Kvistad
5. apr. 2001 - 18:45



Telenors fullservice tjenestenett (FSN) er et bredbåndsintegrert nett for telefoni, data og multimediatjenester - bygd på en grunnmur av internettprotokollen (IP). Telenor har allerede etablert et testnett for dette fremtidige bredbåndsnettet som vil erstatte dagens ulike nett og integrere faste og mobile tjenester. FSN er et strategisk samarbeid mellom Telenor og Cisco.


- Det er partenes målsetting at mobile IP-tjenester skal gjøres kommersielt tilgjengelige i løpet av ett år. Utprøving er planlagt gjennomført mot slutten av andre kvartal 2001, opplyser teknisk sjef Haakon Bryhni i Birdstep og hans kollega i Telenor, Berit Svendsen, i en pressemelding.

Forutsatt at feltprøvene og utviklingen av produkt- og tjenesteportefølje for mobile tjenester går bra, vil partene inngå kommersielle avtaler for full utrulling av tjenestene i løpet av andre halvår 2001, heter det i pressemeldingen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.