Prestisjekunde hopper av Silverlight-toget

Skifter ut Silverlight med Flash.

Prestisjekunde hopper av Silverlight-toget

Skifter ut Silverlight med Flash.

Bare en måned etter at Microsoft lanserte Silverlight 2.0 og dermed var kommet skikkelig i gang med teknologien, mister selskapet en av de store prestisjekundene over til Adobes Flash-teknologi.

Kunden det gjelder, er nettstedet til Major League Baseball, MLB.com, som streamer video direkte fra treninger og kamper fra den amerikanske baseball-ligaen. Hvert år lages mer enn 2500 video, som tilbys via abonnementsordninger. Tjenesten har mer enn 1,5 millioner abonnenter.

Ifølge News.com anses MLB.com som en teknologileder og at nettstedet er innflytelsesrik blant tjenester som tilby videotjenester på weben.

- Vi er begeistret over dette partnerskapet, ettersom Adobe tilbyr den skalerbarheten, fleksibiliteten og påliteligheten som fans forventer fra MLB.com når vi levere dem det beste, direkte streamingproduktet som er mulig, sier Bob Bowman, administrerende direktør i MLB.com, i en pressemelding.

Til News.com vil han i denne omgang ikke utdype hva som er årsaken til utskiftingen, men gjentar likevel punktene om fleksibilitet til å legge til nye funksjoner og behovet for å kunne skalere.

Scott Guthrie
Scott Guthrie

Ifølge Scott Guthrie, sjef for Microsofts .NET Developer Division, har Microsoft Silverlight-økosystem drøyt 150 partnere.

I dette blogginnlegget, som kom rett før kunngjøringen fra MLB.com og Adobe, lister Guthrie opp flere nye Silverlight-kunder. Blant annet Blockbuster som går motsatt ved av MLB.com og erstatter Flash med Silverlight i MovieLink-applikasjonen.

Silverlight benyttes ikke bare på grunn av video- og Deep Zoom-funksjonaliteten. AOL lanserte i oktober webapplikasjonen AOL Mail basert på Silverlight.

Guthrie lettet også litt på sløret om neste utgave, Silverlight 3, som skal lanseres i 2009. Han skriver at den kommende versjonen vil inkludere forbedret mediestøtte, inkludert støtte for H264-video, støtte for maskinvareakselerert 3D-grafikk og flere nyheter som skal gjøre Silverlight-applikasjoner enklere eller mer fleksible å utvikle.

Til toppen