PricewaterhouseCoopers gransker BaneTele

Selskapet har frem til utgangen av januar å granske Trygve Tamburstuen og styret i BaneTele sin økonomihåndtering.

PricewaterhouseCoopers Norway sin granskingsenhet har fått i oppdrag å lede granskingen av tidligere administrerende direktør Trygve Tamburstuen da han var leder for internenheten og senere selskapet BaneTele AS.

I tillegg skal BaneTele-styrets håndtering av de økonomiske avtaleforholdene under lupen. Det skal skje fra i dag 17. desember. Det skriver BaneTele i en pressemelding.

Saken dreier seg om BaneTele-sjefen som skal ha opptrådt inhabilt i forbindelse med en avtaleinngåelse med selskapet Media Netwerk, der Tamburstuens svoger eier halvparten. Et rentefritt lån skal ha blitt inngått, samtidig som næringslivsavisen Dagens Næringsliv setter spørsmål ved rapporteringen i forbindelse med en kundetur til OL i Salt Lake City. I tillegg er det reist tvil rundt en 22 millioners avtale inngått med finansselskapet H & Q Norden.

Det er jernbanedirektør Steinar Killi som har avgjort at det skal nedsettes en uavhengig kommisjon og oppnevnes nytt styre i selskapet. Han utgjør generalforsamlingen i BaneTele.

PwCs Granskingsenhet, som har fått jobben, består av tidligere etterforskere i Kripos og Økokrim under ledelse av ledelse av Helge Kvamme, tidligere etterforskningsleder i politiet.

Granskingsresultatet skal etter planen foreligge mot slutten av januar.

Her kan du lese mer om BaneTele-saken:

Til toppen