Prince saksøker fildelere

Krever minst 22 millioner dollar i oppreisning.

Prince saksøker fildelere
Artisten Prince går til millionsøksmål mot fans som deler opptak av konsertene hans på internett. Bilde: jimieye/Wikimedia Commons

Prince Rogers Nelson (55), bedre kjent som artisten Prince, saksøker noen av sine presumptivt største fans, melder TorrentFreak.

I søksmålet som er anlagt i California blir 22 personer beskyldt for opphavsrettslige brudd, ved at de skal ha postet lenker til konsertopptak i fildelingsnettverk på Facebook og på Googles bloggtjeneste Blogger.

Bare to av de saksøkte er navngitt. De øvrige er ennå ikke identifisert, selv om åtte av dem er nevnt med alias. Pseudonymer som «PurpleHouse2», «PurpleKissTwo» og «FunkyExperienceFour» mer enn antyder at dette er Prince-tilhengere.

Musikeren krever minst 1 million dollar i erstatning fra hver og enkelt av dem, ifølge søksmålet (kan leses i sin helhet her).

Superstjernen har også tidligere vist at han ikke er nådig mot de som deler opptak av konsertene hans på internett. Han gjorde seg også upopulær da han erklærte krig mot eBay, Youtube og Pirate Bay.

Prince har et mildt sagt blandet forhold til internett, som han stemplet som «fullstendig utdatert» i et intervju med den britiske tabloiden Daily Mirror i 2010, da han for anledningen pekte nese til eget plateselskap ved å dele ut flere millioner eksemplarer av et album, som fulgte gratis med papiravisen.

En gang bestemte han seg for å bare distribuere platene sine på internett, en plan han raskt forkastet.

    Les også:

Les mer om: