Prisfall og nye tjenester til dedikert e-bok-leser

Den dedikerte e-bok-leseren Rocket eBook satser stort på Comdex med prisfall, 60 dagers fri forsøksperiode og tilgang til artikler fra bestemte nyhetskilder.

Den dedikerte e-bok-leseren Rocket eBook satser stort på Comdex med prisfall, 60 dagers fri forsøksperiode og tilgang til artikler fra bestemte nyhetskilder.

For et år siden var det en nyhet at Rocket eBook kunne fås til 499 dollar. For to uker siden kunngjorde opphavet NuvoMedia at prisen var satt ned til 269 dollar. Nå, i forbindelse med åpningen av Comdex, er prisen falt helt ned til 199 dollar for grunnversjonen med 4 MB flashminne, nok til 4000 boksider i tillegg til programvaren på 665 kB. For 269 dollar får man nå Pro-utgaven, med 16 MB minne. Denne kan bygges ut til 44 MB, noe NuvoMedia mener holder til godt over 40.000 sider med tekst og grafikk.

Produktet er stort som en vanlig bok, og veier så vidt over 620 gram, med batteri. Skjermen er sort-hvitt med gråtoner, og trykkfølsom. Du kan understreke og notere etter ønske med en spesiell penn.

Bøker lastes til PC eller Mac i et proprietært format fra flere nettsteder, blant annet Barnes & Noble, og kopieres derfra til den dedikerte leseren. I forbindelse med Comdex forteller NuvoMedia at det er inngått avtaler med blant andre New York Times, slik at også avisartikler kan overføres til Rocket eBook. I tillegg til vanlige amerikanske best-selgere, leverer NuvoMedia gratis rundt 2000 klassiske engelsk-språklige titler.

For å utnytte Comdex-messen fullt ut, er det lansert nok et tilbud. Kjøper du en Rocket eBook, kan du levere den tilbake innen 60 dager og få utlegget refundert uten videre.

Blant problemene de nye Internett-apparatene reiser, er om det er plass til dedikerte e-bok-lesere i markedet overhodet:


Microsoft med e-bok-standard
Dynabook-pionerer lager e-bok for MicrosoftDedikerte e-bok-lesere viker for Palm og Windows CE
Priskutt på e-bok
Elektronisk bok til $499

Til toppen