Priskrig i USA gir superbillige PC-er

Store merker som HP og Dell forsøker å lokke kundene med superbillige PC-er og flatskjermer.

Julen er den store salgssesongen for hjemme-elektronikk og data i USA. Men et svakt salg så langt i år ser ut til å ha utløst en ekstra tøff priskrig. Aldri har det vært hyggeligere å handle PC i USA enn nå. Håpet for norske kunder er at de nye priskuttene kan smitte over her etter hvert, selv om moms og frakt løfter prisene merkbart.

Det er HP som leder an med en svært hyggelig pakke inneholdende en 1,7 GHz Intel Celeron PC, flatskjerm og en skriver til bare 700 dollar (5000 kroner) som selges gjennom butikkjeden Wal-Mart, skriver Reuters. Dell har et lignende tilbud på sine hjemmesider på en litt raskere 1,8 GHz Pentium 4-prosessor og 15-tommers flatskjerm, men her mangler skriveren selv om prisen er 700 dollar.

Du mister imidlertid noe som norske PC-brukere etter hvert har vent seg til som standardutstyr. Maskinene har bare 128 MB minne og har ikke CD-brenner.

I går lanserte Gateway et tilbud der hvis du kjøper en dyrere PC eller en bærbar maskin, så får du med en enklere maskin gratis.

Les også:


I USA er det HP, Gateway og eMachines som dominerer salget av superbilligere maskiner.

Wal-Mart selger fra før PC-er til bare 200 dollar (1400 kroner) stykket, men dette er uten skjerm. En stikkprøve digi.no gjennomførte i det norske markedet viser at det er fullt mulig å sette sammen en utmerket kontor-PC for 2500 kroner. Skjerm kommer i tillegg.

Til toppen