BEDRIFTSTEKNOLOGI

Priskrig om telekundene

ElTele lanserte lokaltakst i hele landet for sine kunder i Oslo og Akershus før helgen, og Telia Norge planla å være først ute med en lokaltakst i Norge i forbindelse med innføringen av fast forvalg 1. juni. Og Telia blir først, men i juli overtar Telenor med permanent lokaltakst i hele Norge.

Frode Eriksen
25. mai 1999 - 15:07

Telenor har lenge vurdert mulighetene for innføring av lokaltakst for hele landet, og valgte å lansere prisendringen så nær opptil innføringen av fast forvalg som mulig. På den måten håper selskapet at flest mulig kunder likevel ikke går over til Tele 2 og Telia som sine faste teleleverandører.

Hele Tele 2-ledelsen sitter i møte tirsdag ettermiddag for å diskutere Telenors utspill.

Informasjonsdirektør i Telia Norge, Hanne Dirdal sier til digi.no at selskapet har diskutert Telenors nye priser, og vil følge opp med en reaksjon senere.

Hun er imidlertid klar i talen for hvilke konsekvenser dette for får selskapet. En landsdekkende lokaltakst vil gjøre det vanskeligere for de nye teleoperatørene å konkurrere, blant annet fordi selskapet sitter tilbake så å si uten marginer på innenlandstrafikken.

- På den måten er dette med på å ødelegge for konkurransen i telemarkedet, selv om dette på en annen side vil virke enklere for kundene. Problemet er at samtrafikkprisene ikke tar hensyn til de nye lokaltakstsonene, noe som blir et tema for oss, sier hun.

Dirdal sier at hun har en klar oppfatning av at det ikke bare er prisen på teletjenestene som er avgjørende for kundenes valg av teletjenester.

- Mange mener kvalitet og servicegrad også er viktige momenter i valg av teleoperatør.

Telia har siden januar 1998 operert som teleoperatør i Norge med fire store lokalsoner i Norge, og selskapet har ennå ikke bestemt hva som blir gjort med sonestrukturen etter juni.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.