Priskutt hos Dell gjelder ikke Norge

I USA har Dell varslet til dels store priskutt på PC-er og servere. Kuttene gjelder ikke for Norge.

I USA har Dell varslet til dels store priskutt på PC-er og servere. Kuttene gjelder ikke for Norge.

Dell kunngjorde i går priskutt mellom 6 prosent og 22 prosent på PC-er og servere. Selskapet hevder kuttene har vært forberedt i lang tid. Analytikere peker på at Hewlett-Packard nettopp har varslet prisøkning for å kompensere for underskuddet i PC-avdelingen, og antyder at hensikten med priskuttene hos Dell er å torpedere konkurrenten.

    Les også:

Produktsjef Hans Kristian Seime i Dell Norge sier at priskuttene ikke gjelder her i landet.

– Priskuttene som ble varslet i går gjelder i hovedsak det amerikanske markedet. Vi har ikke fått nye retningslinjer for Norge. Vi ligger så bra an i pris at vi ikke har behov for å justere, sier Seime til digi.no.

Som for å helle ekstra salt i HPs sår, reduserer Dell også prisen på sine skrivere, med 13 prosent. Siste kvartal var det bare skriveravdelingen hos HP som gikk med overskudd.

Trass i HPs fusjon med Compaq, har Dell gått forbi HP som verdens største PC-leverandør. IDC-tall for globale PC-leveranser i andre kvartal viser at Dells andel er 17,8 prosent, mot 16,2 prosent for HP. I samme kvartal i fjor ledet HP med 15,4 prosent mot 14,9 prosent for Dell. Begge kaprer andeler i et voksende marked – de samlede leveransene økte med 7,6 prosent fra i fjor til i år.

På produksjonssiden lever HP og Dell i hver sin verden. Ifølge Wall Street Journal har Hewlett-Packard 21,3 cents i kostnader for hver dollar i omsetning, trass i samlede kostnadsreduksjoner i forbindelse med fusjonen på 3,5 milliarder dollar i året. Det tilsvarende tallet for Dell er 9,6 cents.

Skillet er tilsvarende stort på salgssiden. Hewlett-Packard selger bare hver sjuende PC direkte. Resten går gjennom forhandlere. Bare det å justere priser krever opptil seks uker. Dell kan gjøre det på timen.

Til toppen