Priskutt på brennbar DVD

DVD-krigen er bra for deg. Nå kutter Pioneer prisene på DVD-R og DVD-RW med opptil 50%, grunnet konkurransen mellom formatene.

DVD-krigen er bra for deg. Nå kutter Pioneer prisene på DVD-R og DVD-RW med opptil 50%, grunnet konkurransen mellom formatene.

Lagring blir bare rimeligere og rimeligere. Nå har prisen på blanke, brennbare DVD-R og DVD-RW plater fra Pioneer blitt kuttet med opp til 50 prosent.

En DVD-R-plate kostet tidligere rundt 10 dollar, men kan nå kjøpes til snaue seks dollar, melder den danske nyhetstjenesten Comon.

En DVD-RW-plate kan tilsvarende kjøpes for rundt ti dollar, der prisen tidligere var opptil 20 amerikanske lapper. Med dagens kurs tilsvarer det et prisras fra 170 til rundt 85 kroner stykket for de blanke skivene med plass til 4,7 GB.

Comon skriver videre at prisreduksjonen skyldes skarp konkurranse mellom de forskjellige formatene på markedet.

DVD-R, DVD-RW og DVD-RAM støttes av DVD Forum, der Pioneer er medlemmer.

Fersking-formatene DVD+R og DVD+RW støttes av HP og Sony, og har fått mye fordelaktig presse i forhold til kompatibilitet med formater og spillere.

Forskjellene er big business for de selskapene som ender opp på riktig side mot slutten av krigen, om slutten noensinne kommer. For forbrukerne er det ikke like episk - vi må velge mellom en hel haug formater som alle har sine greier de er gode på, og som kanskje ikke engang er kompatible med spilleren til naboen.

Til toppen