Prispresser AT&Ts overskudd ned

Konkurransen på det amerikanske telemarkedet tyner overskuddet i AT&T for fjerde kvartal på rad.

I en børsmelding fra AT&T heter det at resultatet endte på 4 cent per aksje i andre kvartal, ned fra nesten 48 cent i samme kvartal i fjor. Underskuddet endte på 149 millioner dollar, ned fra et overskudd på 1,8 milliarder dollar i andre kvartal i fjor.

Blant årsakene til forverrede resultat er at en stor del av selskapets virksomhet; riks- og internasjonal telefoni opplever hardt prispress i USA med hard konkurranse fra konkurrenter som WorldCom og de gjenværende Bell-selskapene.

AT&T er også under press etter store oppkjøp innenfor amerikanske kabel-TV, mens prisene var på topp. AT&T har avvist oppkjøpstilbud fra blant annet Comcast som ville betale 51 milliarder dollar for kablene.

Omsetningen endte på 13,3 milliarder dollar, ned vel seks prosent. Selskapet tror omsetningen vil fortsette å falle inn i tredje kvartal. Kabel-TV virksomheten økte imidlertid omsetningen med 14 prosent til 2,6 milliarder dollar blant annet som en følge av økt salg av Internett-aksess og telefonsamtaler over kabel-nettet.

Dette var også et viktig argumentet da AT&T kjøpte kabel-selskap i 1998 og 1999 for mange titalls milliarder dollar. men veksten har på langt nær innfridd forventningene.

Styreleder og konsernsjef i AT&T, C. Michael Armstrong, planlegger å gjennomføre en deling av AT&T fra neste år, der næringsliv, privat, mobil og kabel-TV blir delt i fire ulike virksomheter.

Til toppen