Prisras flytter markedet til raskere trådløse nett

Prisene på den nye generasjonen 802.11g-trådløse nettverk har falt rekordraskt. Her er et kupp fra 3Com.

Prisene på den nye generasjonen 802.11g-trådløse nettverk har falt rekordraskt. Her er et kupp fra 3Com.

Vanligvis bruker ny teknologi noen år på å fra introduksjon til å komme ned på et prisnivå der det skyver forgjengeren ut av markedet. Men dette skjer nå på trådløse nett på rekordtid.

De dårlige tidene i IT-bransjen øker konkurransen og farten leverandørene bytter ut sine produkter. I bytte av standard for trådløse nett, er det heller ikke snakk om de helt store endringene - man må bytte ut noen brikker i hvert boks.

    Les også:

Men selv i blasert IT-bransjen, er det oppsiktsvekkende hvor fort prisene på utstyr for 802.11g-standarden har falt i pris. Er du i tvil om konkurransebildet, holder det med å ta med at g-spesifikasjonen først var ferdig i sommer.

Mange leverandører tok sjansen på at det ikke ble endringer og hadde forlengst lansert utstyr.

Det er derfor nå lite å spare på å kjøpe 802.11b-utstyr - du får løftet farten fra 11 Mbit i sekundet til 54 MBit i sekundet uten noe pristillegg. digi.no kom over et eksempel på dette hos nettbutikkene MPX som har et tilbud på g-utstyr fra 3Com.

For bare 1235 kroner (inkludert moms) får du en samlepakke med både et PC-Card til maskinen din og en gateway med de fleste tenkelige moderne funksjoner som blant annet WPA-kryptering og web-grensesnitt for administrasjon. Gatewayen inneholder også brannvegg, fire Ethernet-porter og er kompatibel med 802.11b-produkter.

Til toppen