Prisras gir mye PC for pengene

Lav dollarkurs og prisras på en rekke komponenter gjør at PC-kjøpere får svært mye for pengene om dagen.

Bedrifter og privatperson som kjøper nye PCer kan for tiden glede seg over den lave dollarkursen. I tillegg har flere teknologier falt ned til masse-markedsnivå.

digi.no har snakket med Cinet og PS Data, som begge selger maskiner med både AMD og Intel-prosessorer. Cinet selger både til bedriftsmarkedet og privatpersoner, mens PS-data selger mest til privatpersoner.

Terje Skarstad hos Cinet forteller at de aller fleste i dag velger en 2,4 Ghz Pentium-prosessor eller konkurrenten Athlon 2500 + fra AMD. Fordelingen er lik - til tross for at AMD-brikken bare koster halvparten - 900 kroner.

Hos Cinet velger de fleste fremdeles 256 MB minne og enten 40 eller 80 GB harddisk.

Jarle Bjorbekk hos PS-data forteller at deres privatkunder velger ligger noe over.

- Det går mye Pentium fra 2,4 til 2,8 GHz og Athlon-brikker opp til 2800+. Svært mange av våre kunder velger også 512 MB minne og enten en 120 GB harddisk.

- Den lavere dollarkursen gjør at mange som har satt av en gitt sum til PC-kjøp får nå veldig mye for pengene - de får med seg dyrere grafikkort, en DVD-brenner eller noe annet, forteller Skarstad til digi.no.

Les "De beste PC-tilbudene i juni" fra DinSide Data, en søsterpublikasjon av digi.no

Både Cinet og PS-data forteller at salget av DVD-brennere og flatskjermer nå øker raskt. Særlig DVD-brenner har tatt av i det siste etter at prisene nylig falt ned mot 1600-1700 kroner.

Det går mest 17 tommers skjerm. En flatskjerm i denne størrelsen koster nå 4000-5000 kroner.

Også den nye S-ATA-busstandarden er på vei inn, men foreløpig er utvalget av harddisker med det nye grensesnittet begrenset.

Både Cinet og PS-data tror ut i fra farten i salget nå at DVD-brenner, S-ATA og flatskjerm blir mer eller mindre standard til høsten for de fleste som ikke bare skal ha en enkel kontormaskin.

;