Prisras på brukte iPhones

Finn.no oversvømmes av forrige generasjons iPhone, og på kort tid ble prisene halvert.

Prisras på brukte iPhones

Finn.no oversvømmes av forrige generasjons iPhone, og på kort tid ble prisene halvert.

Tidligere har digi.no avdekket at det allerede finnes over 10 000 iPhones i Norge, selv om mobilen offisielt sett ikke er tilgjengelig ennå.

Disse tallene representerer telefoner som er privat importert og solgt til forbrukere, som ikke ville vente til en norske teleoperatør lanserte telefonen her til lands.

Gårsdagens kunngjøring av en helt ny iPhone-modell, som både støtter 3G og GPS, og samtidig bare koster halvparten av tidligere, gjør at mange norske importører nå selger telefonene til langt lavere pris enn tidligere.

    Les også:

En god del av de som har kjøpt iPhone ønsker dessuten å bytte til den nye utgaven, som blant annet har bedre støtte for forretningsapplikasjoner som Microsoft Exchange synkronisering, noe som er viktig for mange.

Det har lenge vært mange iPhones lagt ut for salg på rubrikknettstedet Finn.no, og nå har prisene falt.

Enkelte iPhone-eiere annonserer lite brukte 16 gigabyte-utgaver til 2600 kroner. De importerte telefone er i utgangspunktet låst til en utenlandsk operatør, typisk amerikanske AT&T, men telefonene som selges brukt er som regel låst opp. Dermed skal de fungere med et hvilket som helst sim-kort i det norske GSM-nettet.

For kort tid siden var prisen opptil det dobbelte.

Nå ønsker mange av de som var tidlig ut med den første generasjonen iPhone, å bytte til den nye mobilen som kommer til Norge 11. juli. En av de er mobilentusiasten Kenneth Larsen.

- Jeg ønsket å selge min iPhone før alle fant ut at den ville komme for salg her i Norge, sier Kenneth Larsen.

Kenneth Larsen  mener han solgte sin iPhone i tide.
Kenneth Larsen mener han solgte sin iPhone i tide.

Larsen forteller til digi.no at han lenge hadde gått og siklet på en iPhone, og for noen uker siden gikk han til innkjøp av en 16 gigabyte-versjon for 4200 kroner.

To uker etterpå kunngjorde imidlertid Netcom at de snart ville selge telefonen i Norge. Og Larsen tenkte da at prisen på iPhone ville falle voldsomt.

- Derfor la jeg telefonen min ut for salg på Finn.no for 4400 kroner, to hundre mer enn jeg selv ga for den. I løpet av halvannen time var den solgt. Da følte jeg meg veldig lettet, sier Larsen.

Han fulgte ivrig med når Apple-sjef Steve Jobs i går avdekket den nye versjonen. Grunnen er at han kommer til å kjøpe den nye versjonen ved første anledning.

- Absolutt. iPhone er helt genial å surfe på, mener Larsen.

Han innrømmer likevel at første versjon med Edge var litt treg.

- Jeg ser veldig frem til å surfe med 3G-hastighet. Alle som har kjøpt iPhone i det siste føler nok at de sitter med skjegget litt i postkassen.

    Les også:

Til toppen