Prisutdeling på norsk?

Norge ble representert på den skandinaviske prisutdelingen SIME Awards 98 med beste tekniske løsning. Men er dette nok? Trenger vi en egen norsk prisutdeling?

Det finnes en lang rekke lister på nettet over populære webtjenester. De fleste listene settes opp etter hvor mye trafikk webtjenestene har. Andre lister har igjen en redaktør eller jury som rangerer gode eller populære webtjenester etter egne premisser.

SIME Awards har gjort seg bemerket med en skandinavisk prisutdeling som årlig deler ut pris til beste webtjeneste innen kategorier som blant annet beste teknisk løsning, best innhold og beste nettbutikk.

For SIME Awards 98 gikk prisen for beste tekniske løsning til den norske forbrukertjenesten dinSide.no, utviklet av Digital Hverdag. Det er hyggelig (og nærmest selvfølgelig) at norske webtjenester er representert på en slik skandinavisk prisutdeling.

Men er det nok? En egen norsk prisutdeling med kredibilitet og støtte fra norske nettbrukere vil kunne gi inspirasjon og heve nivået ytterligere på utviklingsselskapene innen Internett-bransjen.

--

(Se forøvrig peker til artikkelen "Nettet får egen pris" i margen til høyre, red.anm.)

Til toppen