Privat investeringsfond tar Intergraph av børs

Privat investeringsfond tar Intergraph av børs

Investeringsfond kjøper opp stadig flere børsnoterte selskaper for å ta dem av børs.

I USA har det blitt populært for investeringsfond å kjøpe opp børstnoterte selskaper som

Programvare- og tjenesteleverandøren Intergraph er et selskap som er mest kjent som en pioner innen interaktiv grafikk på 1980- og 1990-tallet. Nå er selskapets fokus rettet mer mot sikkerhetstjenester.

Intergraph leverer blant annet programvare til den amerikanske regjeringens departement for innenlands sikkerhet («Homeland Security»), samt spesialisert nisjeprogramvare for å hjelpe til med å designe planløsninger for fabrikker innen energi, kjemisk og skipsbyggingsindustriene.

I årets første halvår omsatte Intergraph for 292 millioner dollar og det resulterte i et overskudd på 31 millioner dollar.

Intergraph ble igår auksjonert bort til investeringsfondet Hellman & Friedman LLC for 1,3 milliarder dollar. Dette er et investeringsfond som fokuserer på å kjøpe opp programvareselskaper.

Slike private oppkjøp der investeringsfond tar etablerte børsnoterte selskap av børs har blitt veldig populære i USA den siste tiden. Investeringsbanken Morgan Stanley har nylig lagt frem en analyse der de spår at markedet for denne typen operasjoner vil bli i størrelsesordenen 50 milliarder dollar på årsbasis.

– Vi tror at markedet nå gir investeringsfond en unik mulighet til å ta kontrollen i store, dårlig styrte børsnoterte selskaper, skriver Henry McVey, sjef for Morgan Stanleys investeringsstrategier i USA, i rapporten, ifølge Wall Street Journal.

Ifølge rapporten har investeringsfond stått for 21 prosent av alle kjøp og fusjoner i det amerikanske markedet hittil i år.

Til toppen