BEDRIFTSTEKNOLOGI

- Private bør skaffe Telenor kapital

Telenor trenger kapital for å satse i utlandet. Nå tar tidligere leder i Stortingets finanskomite, Bjørnar Olsen (Ap), til orde for at private eiere skal skaffe Telenor nødvendig kapital som motytelse for eierandeler i selskapet.

Frode Eriksen
2. jan. 1998 - 15:56

Hittil har den offisielle politikken fra Arbeiderpartiet vært at Telenor er og vil forbli statlig eid. Når Olsen i dagens utgane av Dagsavisen tar til orde for å selge ut noen av Telenors aksjer for å skaffe den nødvendige kapitalen, er dette nye toner fra Stortingets største parti.

Olsen vil ikke at staten skal delprivatisere Telenor ved å selge ut aksjer, slik Høyre og Fremskrittspartiet har gått inn for, og mener at staten fremdeles skal være majoritetseier i teleselskapet.

Han mener at Telenor bør kunne inngå strategiske allianser med selskap, konsern eller andre partnere som får deleierskap i Telenor som motytelse for at de stiller opp med ny kapital til selskapet.

I følge avisen har Olsen har bred tillit i Arbeiderpartiets stortingsgruppe og ledelse, så hans oppsiktsvekkende synspunkter om Telenor vil nok bli tillagt vekt når Ap til våren skal ta stilling til om og eventuelt hvordan Telenor skal få tilført tre milliarder kroner, slik selskapet har bedt om.

Statsråd Odd Einar Dørum (V) har varslet at han vil svare på Telenors henvendelse om tilføring av ekstra aksjekapital i januar.

Også næringsstatsråd Lars Sponheim (V) har tidligere uttalt omtrent det samme som Olsen nå går inn for.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.