RESULTATERFINANS

Proact er blitt 60 prosent større

Oppkjøp har gitt fotfeste i flere land, og omsetningen øker kraftig.

10. mai 2011 - 09:01

Tallene til Proact for første kvartal vitner om en lagringsspesialist i kraftig vekst. Omsetningen i Norge har aldri vært høyere, og internasjonalt sier selskapet at de er blitt 60 prosent større på ett år.

Oppkjøp – av tsjekkiske Storyflex i oktober i fjor, nederlandske Databasement i januar – har gitt Proact tilstedeværelse i tolv europeiske land: Belgia, Tsjekkia, Danmark, Estland, Finland, Latvia, Litauen, Nederland, Norge, Slovakia, Spania og Sverige. Sammenliknet med første kvartal i fjor har Proact vokst staben med 100 til 431, og omsetning med 25 prosent til 349 millioner kroner.

I april ble konsernet ytterligere utvidet ved kjøp av 75 prosent av aksjene i britiske B2net for 107 millioner kroner. B2net har en årsomsetning på 428 millioner kroner og 145 ansatte spredt på fem kontorer i Storbritannia. Proact har opsjon på å kjøpe de resterende 25 prosent av aksjene.

Europa-kartet slik Proact tegner det, per april 2011.
Europa-kartet slik Proact tegner det, per april 2011.

Oppkjøpene har gått ut over konsernresultatet, som er svekket med 64 prosent fra første kvartal i fjor til første kvartal i år. Trekker man fra de nyeste oppkjøpene, har nettoresultatet økt med 25 prosent, opplyser administrerende direktør Eirik Pedersen i Proact IT Norge.

Proact IT Norge økte omsetning med 17 prosent fra første kvartal i fjor til første kvartal i år. Etter samarbeidsavtaler med Cisco Norge og NetApp, samt oppnådd høyeste EMC-sertifiseringsnivå, ligger det an til akselerert vekst. EMC-sertifiseringen innebærer blant annet at selskapet overtar flere kundeforhold som tidligere ble håndtert av Dell.

Proact beskriver seg som en frittstående spesialist innen lagring, sikkerhetskopiering og gjenoppretting, arkivering og katastrofesikring. De har levert løsninger til blant andre Statoil, Adresseavisen, Basefarm og Helse Midt-Norge. Gjennom 17 års virksomhet i Norge har selskapet levert over 50 petabyte lagringskapasitet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.