Proact kjøper Xperion

Etter under et år som selvstendig selskap, blir Symantec-partneren Xperion kjøpt opp.

Proact kjøper Xperion

Etter under et år som selvstendig selskap, blir Symantec-partneren Xperion kjøpt opp.

Proact IT Norge har inngått avtale om å kjøpe samtlige aksjer i Xperion for 15 millioner kroner, hvorav 11 millioner betales med kontanter.

Xperion-sjef Eirik Pedersen forteller til digi.no at cirka en tredjedel av selskapet var eid av de ansatte.

Etter kjøpet vil Proact ha 75 medarbeidere, hvorav 15 kom fra Xperion-kjøpet.

Xperion har bare vært selvstendig selskap i litt under ett år, etter å ha vært et søsterselskap av Microsoft-partnerenen Crayon. Selskapet ble skilt ut fra Crayon-systemet 1. mars i 2007.

Xperion er en av Symantecs største partnere, og har også inngått partnerskap med VMware og SUN.

- Tanken var å lage et selvstendig selskap som sto på egne ben. Vi ble Symantecs største partner i Norge, sier Pedersen.

Det ble imidlertid klart at de ville hatt godt av å bli en del av en større gruppe med fokus på lagring, og de begynte derfor å se etter potensielle partnere og da falt valget på Proact. Etter en måned med forhandlinger ble oppkjøpet signert denne uken.

- Proact vil ytterligere fokusere sin satsing på lagring, arkivering og høytilgjengelighets løsninger. Samtidig ser vi at der er store muligheter i de infrastruktur-løsningene Xperion har bygget kompetanse på og det ønsker vi å utvikle videre. Dette er hovedgrunnen til oppkjøpet, sier daglig leder Marit Fagervold i Proact IT Norge.

- Våre tradisjonnelle konkurrenter er HP, IBM, Ementor og alle de store som har ambisjoner innen lagring, sier Marit Fagervold, daglig leder i Proact til digi.no.

På tross av store konkurrenter, hevder hun at Proact er en av de største aktørene på dette markedet i Norge, da de har dette som fokusområde for alle sine ansatte.

- Xperion har med sin fokus på SYMANTEC bygget en stor kundemasse på backup/restore, arkivering, lagringsadminstrasjon og høytilgjengelighets løsninger. Vi ser store muligheter og synergier med å kunne tilby totalløsninger sammen med Proacts løsningsett til våre kunder, sier daglig leder Eirik Pedersen i Xperion.

Xperion omsatte for 20 millioner kroner i 2007, og tilsammen omsatte de to selskapene for 210 millioner kroner. I år forventer det samlede selskapet videre vekst, på tross av uroen i aksjemarkedene.

Marit Fagervold, daglig leder i Proact IT Norge og Eirik Pedersen, daglig leder i Xperion.

    Les også:

Til toppen