RESULTATERFINANS

Proact Norge i sterkt sig

Lagringsspesialisten opplever nær 40 prosent organisk vekst.

Eirik Pedersen er fornøyd sitt første hele år som administrerende direktør i Proact IT Norge.
Eirik Pedersen er fornøyd sitt første hele år som administrerende direktør i Proact IT Norge. Bilde: Johnny Syversen, josy.no
20. feb. 2012 - 09:25

Proact IT Norge melder at de oppnådde en omsetning på 324 millioner kroner i 2011, en økning på 38 prosent fra 2010.

Konsernet Proact IT er børsnotert i Stockholm, og leverte sine tall for fjerde kvartal og for hele året 2011 i forrige uke. I konsernregnskapet er virksomheten i Norge bokført som del av region «North», sammen med Finland og det nordlige Sverige. De andre regionene er «West» (Danmark, det sørlige Sverige og Storbritannia), «East» (Estland, Latvia, Litauen, Tsjekkia og Slovakia) og «Benelux og Spania» (Nederland, Belgia og Spania).

I Norge endte resultatet før skatt på 21,8 millioner kroner, opp 16 prosent.

I 2011 sikret Proact IT Norge seg kontrakter med blant annet Lyse Energi, Norsk Tipping, Basis Consulting, Statoil ASA, Telecomputing og Voss Energi. Nye kjendiskunder i resten av konsernet er blant annet Spotify, Nokia og KPMG.

Veksten i Norge er organisk. Administrerende direktør Eirik Pedersen er spesielt fornøyd over omsetningen av løsninger fra EMC og NetApp. Omsetningen av EMC-produkter er firedoblet fra 2010, og Pedersen håper snart å være oppe på det volumet EMC hadde via Dell.

– Samtidig er vi fortsatt desidert størst og best på NetApp-lagringsløsninger i Norge, med en salgsøkning på 120 prosent over tre fiskale regnskapskvartal, sier Pedersen.

På konsernnivå økte Proact omsetningen med 61 prosent til 2,23 milliarder svenske kroner fra 2010 til 2011. Resultat etter skatt ble redusert med 44 prosent til 29,4 millioner svenske kroner.

Her er mye av veksten organisk: Proact kjøpte tre selskaper i 2011 for å komme inn på fem nye markeder.

– Arbeidet med å integrere virksomhetene i Nederland, Belgia og Spania går raskere enn forventet, mens vi trenger mer tid i Storbritannia og Tsjekkia. I løpet av andre halvår 2012 vil vi være tilbake på effektivitetsnivået og marginene som vi hadde før oppkjøpene, sier Pedersen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.