Problematisk å gi IE ny funksjonalitet

En representant for Microsoft redegjør i et nytt intervju for årsakene til at selskapet nøler med å gi IE ny funksjonalitet.

En representant for Microsoft redegjør i et nytt intervju for årsakene til at selskapet nøler med å gi IE ny funksjonalitet.

Etter lanseringen av nettleseren Firefox, er mye av oppmerksomheten blitt rettet mot Microsofts manglende vilje til å gi Internet Explorer ny og etterspurt funksjonalitet.

I et intervju med Microsoft Watch for omtrent en uke siden, sa Microsoft-representanten Gary Schare, at selskapet vurderer å gi Internet Explorer mer funksjonalitet gjennom tilleggsprogramvare, på tilsvarende måte som mange tredjepartsleverandører gjør i dag.

I et nytt intervju, denne gang med Betanews, forklarer Schare mer i detalj hvorfor selskapet har valgt som det har gjort.

Schare forteller at det ikke er mulig å legge til funksjonalitet som fanebanebasert visning (tabbed browsing) i selve nettleserapplikasjonen slik den er i dag. Dette skyldes måten IE er bygget opp.

- Vi har sett etter muligheten for å legge til faner gjennim en nettleserhjelper-objekt eller via andre metoder for å utvide IE, og det viser seg at det ikke er mulig, sier Schare, men viser til at slik funksjonalitet er mulig gjennom applikasjoner som bygger på IE, blant annet Maxthon og AvantBrowser.

    Les også:

- Når det gjelder webutvikler-funksjonaliteten, innebærer de også endringer i den sentrale plattformen, noe som ikke vil bli sett på som et tillegg. Utfordringen der, som vi har vært ganske åpne med i bloggene våre når vi diskuterer med webutviklere, er bakoverkompatibiliteten.

- Vi kunne endre CSS-støtte og mange andre standardelementer innen nettleserens renderingplattform. Men ved å gjøre det, ville vi også potensielt bryte med en hel de ting. Vi er nødt til å treffe balansen mellom hva som er greit å bryte med og hva vi ikke bør bryte med, samt hvordan vil kan rulle ut dette på en måte som ikke medfører et rent brudd, om du vil.

- Akkurat nå sikter vi mot Longhorn for dette, fordi vi mener at det gir oss muligheten til å si "OK, en del ting er blitt endret, hvis du vil at applikasjonene dinen skal fungere med Longhorn, er det mulig at du må gjøre noen endringer". Dette i motsetning til å oppgradere hele den installerte basen for deretter å fortelle at vi brøt med en hel del tidligere funksjonalitet.

Schare mener at også Mozilla må tenke slik nå som Firefox er ute av betastadiet, ikke minst hvis antallet brukere viser seg å bli stort, for brukerne vil forvente at nyere utgaver har bakoverkompatibilitet i hvert fall i en viss tid framover.

I del to av intervjuet kommer Schare inn på Internet Explorer og sikkerhet. Han avslører også at han selv benytter et annet nettlesergrensesnitt enn Internet Explorer.

Les videre her.

Til toppen