Problemer på løpende bånd for Intel

Selv om Intel resultatmessig gjør det bra, er selskapet inne i en vanskelig periode på leveringssiden.

Selv om Intel resultatmessig gjør det bra, er selskapet inne i en vanskelig periode på leveringssiden.

Intel har for tiden vanskeligheter både med å levere allerede lanserte produkter, og å få ut nye produkter i henhold til timeplanen.

Tidligere i år har Intel både utsatt lanseringen av de Dothan-basert Pentium M-brikkene og av Alviso-brikkesettet, som skal erstatte dagens Centrino-plattform. Selskapet måtte også kalle tilbake en del Grantsdale-brikkesett for stasjonære PC-er med multimediefunksjonalitet.

Denne uken har det enda tre negative nyheter fra Intel.

Selskapet er ikke i stand til å levere tilstrekkelig mange av de raskeste Pentium 4-brikkene, Pentium 4 560 som opererer med en klokkehastighet på 3,6 GHz.

Som følge av dette har blant annet Dell ifølge News.com sluttet å tilby prosessoren i én av selskapets PC-modeller, mens det opereres med hele 45 dagers leveringstid på en annen modell.

Torsdag ble det også gjort kjent at Intel ikke vil komme med en 4 GHz-utgave av Pentium 4 i år. Denne prosessoren, som opprinnelig skulle ha kommet i fjerde kvartal, loves nå i stedet i første kvartal av 2005. En talsmann for Intel, Howard High, sier til News.com at forsinkelsen vil være med på å sikre at selskapet kan levere et tilstrekkelig antall brikker når den først lanseres.

    Les også:

Som om ikke dette er nok, hevdes det fra kilder nær Intel at en støttebrikke som skal brukes i toveissystemer basert på Nocona-versjonen av Xeon-prosessoren, har en feil som i sjeldne tilfeller kan få lamme datamaskinene som benytter den. Problemet med brikken, som kalles Lindenhurts, kan oppstå når det benyttes innstikkskort basert på PCI Express-teknologien.

Etter planen skal disse systemene lanseres mandag i neste uke. Det er ventet at Intel samtidig vil publisere en feilmelding om dette.

Ifølge News.coms kilder, vil ikke feilen forsvinne før Intel i fjerde kvartal kommer med en oppdatert utgave av Lindenhurst. Trolig betyr dette at kundene av den første generasjonen med toveis Nocona-servere vil måtte ty til innstikkort av typen PCI eller PCI-X for å være sikre på at maskinene oppfører seg stabilt.

Intel har foreløpig ikke bekreftet feilen i Lindenhurst.

Til toppen