BEDRIFTSTEKNOLOGI

Produksjonsstopp hos Magcom

Den norske mobiltelefonen Magcom har produksjonsproblemer og butikkene er tomme. Magcom lover ny versjon og bedring om to uker.

16. mai 2001 - 07:17

Du får ikke kjøpt den norske mobiltelefonen for tiden. For Magcom og deres danske produsent Flextronics har ikke klart å øke produksjonen slik de planla. Dette viser en ringerunde til forhandlerne av Magcom digitoday.no har gjennomført..

Da Magcom ble lansert i mars, fortalte selskapet at de skulle produsere kun 100 telefoner i uken, men at produksjonstakten skulle økes. Dette har åpenbart blitt forsinket.


- Vi har så langt solgt rundt 100 telefoner, men har vært tomme i et par uker, sier Erik Kluften, produkt- og forhandleransvarlig hos Mobildata-kjeden, til digitoday.no. Vi har fått høre at vi får inn flere telefoner mot slutten av mai.

Kluften mener at kundene er fornøyde til tross for at Magcom-telefonen er ganske dyr og mangler enkelte funksjoner.
- Kundene er fornøyde, for telefonen er en god erstatning for de som skal ha både telefon og lommemaskin, mener Kluften.

Jørn Jamissen i Commit-kjeden forteller samme historie.
- Vi er tomme, men kundene som har kjøpt er fornøyde selv om telefonen jo er ganske dyr. Det er jo ikke noen telefon for massemarkedet, det er særlig de som vil ha mobil epost som er interessert på grunn av den store skjermen, forteller Jamissen.

Magcom-markedssjef Eirik Gundersen bekrefter litt motvillig produksjonsbremsen.
- Vi har luket ut noen småfeil i programvaren og byttet ut noen gummiknotter. Vi startet produksjonen forsiktig, men vil i løpet av de neste ukene få øket den, forteller han.

Gundersen forteller også at Magcom i løpet av noen uker lanserer en stor oppgradering av programvaren i telefonen. For Magcom-telefonen kan, som den eneste på markedet, oppgraderes av brukeren selv.
- Vi sender ut en tekstmelding til kundene, som så kan gå inn på vårt nettsted og laste ned oppgraderingen, forteller Gundersen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.