Produktene vi får i 2004

Her er de viktigste nyhetene IKT-bransjen lover skal komme i salg i løpet av 2004.

Her er de viktigste nyhetene IKT-bransjen lover skal komme i salg i løpet av 2004.

MRAM En av de viktigste nyhetene som er lovet i salg i 2004 er MRAM. Magnetisk minne har den store fordelen av det holder på informasjon når du skrur av strømmen, men uten den lave farten og de andre ulempene dagens Flash-minne sliter med. Dette vil forhåpentligvis gjør oppstart av PCer hver dag til historie - når du slår på maskinen din, vil den komme på i løpet av sekunder, den vil egentlig bare ligge i dvale.
LES: Snart er det slutt på omstartene

UMTS Både Telenor og Netcom, kanskje også 3 skal åpnes før sommeren. Da vil det også være bedre UMTS-telefoner på plass i markedet. Dermed vil kanskje den dyreste nysatsningen de siste årene få en sjanse til å bevise seg.
LES: Gartner spår lav mobilvekst

Raskere Pentium Etter et år med bare en oppgradering for stasjonære maskiner, lover Intel stor hopp. Rett over nyttår kommer de såkalte Prescott-brikkene og i løpet av året har Intel lovet et løft til 4 GHz prosessorer.
LES: Intel-prosessorer forsinket over jul

Raskere trådløst I løpet av neste kommer Zigbee og WirelessMan-produkter i salg. Zigbee er en forbedring av Bluetooth, mens WirelessMAN er en arvtager til dagens 802.11g med en rekkevidde på 50 km og båndbredde opptil 70 Mb/s.
LES: Intel legger hele sin tyngde bak WirelessMAN

Blu-Ray Til neste år kommer arvtagerne til DVD for fullt. De første BlueRay-produkter er allerede i salg og prisene kommer til å falle fort.
LES: Full strid om nye DVD-formater

GPS Mange UMTS-telefonene har GPS og flere leverandører vil trolig lansere GSM-mobiler med den samme posisjoneringsteknologien.
LES: Sony Ericsson virkelige supertelefon

Flere søkemotorer Internett-søk domineres i dag totalt av Google, men i løpet av neste år vil det dukke opp flere konkurrenter i dette svært viktige markedet, blant annet Microsoft.
LES: Microsoft investerer tungt i egen søkemotor

LCD LCD-skjermer og bærbare PCer vil spise seg videre innover i markedet for CRT-skjermer og stasjonære maskiner.
LES: Færre bør kjøpe stasjonære PCer

OLED Til neste år vil vi begynne å se OLED-skjermer i mange produkter. Slike skjermer gir bedre bilder og bruker mindre strøm.
LES: Stor OLED-skjerm kan ta livet av TFT

Til toppen