Abonner
TELEKOM

Professor har jobbet med alt fra 1G til 6G: Målet er den trådløse kabelen

Professor Preben Mogensen har vært med på å utvikle mobilnettverk i over 30 år. Nå har han begynt på utviklingen av 6G – et system som først ventes å være klart om ti år.

Preben Mogensen er professor i trådløs kommunikasjon ved Aalborg Universitet. Her utvikler han fremtidens mobilnettverk, som blant annet skal brukes til selvkjørende biler, som her blir testet med miniatyrmodeller.
Preben Mogensen er professor i trådløs kommunikasjon ved Aalborg Universitet. Her utvikler han fremtidens mobilnettverk, som blant annet skal brukes til selvkjørende biler, som her blir testet med miniatyrmodeller. Foto: Aalborg Universitet
Laurids Hovgaard, Ing.dk
24. juli 2019 - 05:00

Nylig fløy Preben Mogensen, som er professor i trådløs kommunikasjon ved Aalborg Universitet, til det nordlige Finland. Her deltok han på konferansen 6G Wireless Summit arrangert av Oulu Universitetet i Lappland – det første spede skrittet på veien mot den generasjonen mobilnettverk som forventes å komme etter det 5G-nettverket som først nå er i ferd med å bli satt i drift.