Programmer DVD-opptakeren med mobilen

Panasonic har lansert flere harddiskbaserte DVD-opptakere som kan fjernprogrammeres.

Matsushita har gjennom varemerket Panasonic lansert en serie med fem nye DIGI DVD-opptakere. Modellene, som blir tilgjengelige på det japanske markedet i månedsskiftet september/oktober, er utstyrt med en harddisk på mellom 160 og 400 GB.

Toppmodellen, DMR-E500H, som er utstyrt med 400 GB-harddisken, kan lagre 709 timer med videoopptak i Extended Play-modus (EP). Dette tilsvarer mer enn 29 døgn med kontinuerlig opptak. Enheten skal kunne overføre data frra harddisken til DVD-RAM i hastigheter på 40x og til DVD-R i hastigheter på 64x i EP-modus. Opptak gjort i EP-modus har lavere kvalitet enn vanlige opptak, noe som betyr at filene som lagres tar mindre plass og er raskere å overføre. Brenning av én time med video i EP-kvalitet til DVD-R er oppgitt til å ta 56 sekunder.

DMR-E500H er også utstyrt med Ethernet-port, slik at MPEG-4-video og JPEG-bilder for eksempel overføres og vises med en PC i et annet rom. Overføring av MPEG-2-video mellom to opptakere skal også være mulig via nettverket. Opptak i MPEG-4-formatet kan gjøres samtidig som opptak i MPEG-2. I tillegg skal opptakeren, hvis den er koblet til Internett, kunne programmeres blant annet ved hjelp av en mobiltelefon eller en PC som er lokalisert på et annet sted enn opptakeren.

Programmering ved hjelp av mobiltelefonen skjer via Panasonic nettbaserte tjeneste for videoopptak, DIMORA.

DMR-E500H er i tillegg utstyrt adapter for SD-minnekort, i tillegg til et spor for PCMCIA-kort for å overføre MPEG-data til andre enheter.

To av de andre modellene i den nye DIGA-serien, DMR-E330H og DMR-E220H, er utstyrt med to tv-mottakere, slik at de kan gjøre opptak av to ulike tv-programmer samtidig. Disse enhetene er utstyrt med harddisker på henholdsvis 250 og 160 GB. DMR-E250V er en tre-i ett-opptaker som kan ta opp til VHS-kassetter i tillegg til DVD og den 160 GB store harddisken. Også denne skal være utstyrt med to tv-mottakere. Den enkleste modellen heter forøvrig DMR-E87H, også den leveres med 160 GB harddisk.

Det er lite som tyder på at DIGA-serien vil bli solgt utenfor Japan med det første. Prisen på de nye enhetene er ikke oppgitt.

Les mer om: