Programvare via Internett

Har du et døgn på deg til å sende 140 MB med ny programvare til 500 kunder? Løsningen kan være å bruke Gigex over Internettet.

Har du et døgn på deg til å sende 140 MB med ny programvare til 500 kunder? Løsningen kan være å bruke Gigex over Internettet.

Gigex er en tjeneste fra det amerikanske selskapet V-Cast Inc., tidligere kjent som Digital Delivery. Hemmeligheten er et eget program som styrer og overvåker nedlastingen av store filer og filmengder fra Internett. Programmet gjenopptar lastingen etter brudd, uansett om årsaken ligger hos sender, nettet eller mottakeren. Det sjekker også at samtlige filer i en nedlasting faktisk er kommet fram til hver enkelt bruker før den avslutter overføringen.

Gigex skal ikke stille spesielle krav til maskinvare eller annen programvare i serveren. Målgruppen er programvarehus og -distributører som kan forenkle sin hverdag og spare ressurser ved å distribuere over Internett i stedet for å ty til disketter eller CD-ROM.

Forutsetningen er selvfølgelig at kundens Internett-forbindelse er tilpasset datamengden som skal overføres. Med vanlig modem tar det gjerne en halvtime å overføre en megabyte. Raskere forbindelse kan gjøre Internett-overføring av programvare til en alvorlig konkurrent til CD-ROM. Nye metoder for datakomprimering kan også bidra til å gjøre Internett mer egnet til å overføre programvare.

Til toppen