Progress satser på Java

Progress Software kjøper opp Silicon Vally-baserte Apptivity Corp. og signaliserer stor tro på Java-basert applikasjonsutvikling.

Progress Software kjøper opp Silicon Vally-baserte Apptivity Corp. og signaliserer stor tro på Java-basert applikasjonsutvikling.

Oppkjøpet koster Progress Software Corporation 13 millioner dollar, eller omkring 100 millioner norske kroner. Apptivity Corp. lanserte sitt Java databaseverktøy, Apptivity 1.0, i februar 1997, og ble det første Java-baserte utviklingsverktøyet på markedet som egner seg til utvikling av flerlags, tynnklient-baserte databaseapplikasjoner hvor både server og klient baseres på Java.

"Ved å skaffe oss Apptivity vil vi være først på markedet med å tilby næringslivet applikasjonsutvikling med Java-baserte flerlagsløsninger" uttaler Josep Alsop, president i Progress Software, i en pressemelding.

Progress vil nå integrere produkter som WebSpeed og ProVision med Appitivity og tilby en ny åpen-applikasjonsserver løsning: JDBC (Java Database Connectivity). JDBC og OBDC (Open Database Connectivity) støtter Progress relasjonsdatabaser, i tillegg til at de har laget løsninger som gir transparent aksess mot RDBMS (Relational database management systems) som Oracle, Sybase, Microsoft SQL og IBM DB2-servere.

Utviklere som programmerer i Progress vil ganske umiddelbart få tilgang til å lage løsninger i Java. sier Bjørnar Andersen i Progress Software Norge til digi.

- Dette er et forsøk på å nå de gruppene som nå programmer i andre språk for å få gode Web-løsninger. Vi har stor tro på at Java vil være løsningen også for tyngre databaseløsninger over Internett/intranett sier han.

Til toppen