Progressive web-apper blir enda dypere integrert i Android

Trykk på knappen på nettstedet, så blir det til en installert webapp med helt nye egenskaper.
Trykk på knappen på nettstedet, så blir det til en installert webapp med helt nye egenskaper. (Bilde: Google)

Progressive apper er en ny og mer avansert form for webapper som opptrer nesten som en vanlig («native») app – og som også kan bruke enkelte funksjoner du finner i vanlige apper, som push-varslinger.

Det gjenstår imidlertid litt før progressive webapper er like godt integrert som vanlige apper, men det varsler Google at de nå kommer til å forbedre. 

I et blogginlegg skriver Google at de i løpet av de nærmeste ukene kommer til å rulle ut en ny funksjon i betaversjonen av Chrome-nettleseren for Android, som skal gjøre forskjellen mellom progressive webapper og vanlige apper mindre.

Webapper vil dukke opp i appskuffen og i Android-innstillingene

Utviklere av webapper kan allerede i dag gi brukerne et varsel hvor de blir spurt om de vil legge til appen som en snarvei på hjemskjermen. Dette fungerer i dag som en vanlig Android-snarvei – noe som innebærer at appen ikke vil dukke opp for eksempel i app-skuffen eller andre steder i systemet. 

Med den nye funksjonen som kommer nå vil Chrome automatisk integrere den progressive webappen mye tettere i operativsystemet så snart brukeren legger appen til på hjemskjermen

For eksempel vil appen dukke opp i appskuffen, samt i innstillingsmenyene i Android. Appen vil også kunne motta informasjon fra andre apper – samt at et langt trykk på varslinger fra appen vil sende brukeren til innstillingsmenyen for appvarsler for den aktuelle appen, i stedet for appvarsler for Chrome. Du kan lese mer om endringen hos Google.

Vil du vite mer? Da bør du få med deg denne:
Blir progressive webapper den neste webrevolusjonen? (Digi Ekstra)

Kommentarer (11)

Kommentarer (11)
Til toppen