Project Tango åpnet for utviklere

Får kjøpe nettbrett med 3D-syn fra Google.

Project Tango åpnet for utviklere
Utviklere tilbys nå å kjøpe Project Tango Tablet Development Kit. Bilde: Google

Google ATAP (Advanced Technology and Projects) bekreftet i går at selskapet har utviklet et nettbrett basert på 3D-synteknologiene som utvikles i forbindelse med avdelingens Project Tango. Men i motsetning til det digi.no spådde for to uker siden, skal ikke nettbrettet deles ut til deltakerne under Google I/O-konferansen i slutten av juni. I stedet kan utviklere kjøpe nettbrettene, som kalles for Project Tango Tablet Development Kit. Dette minner mye om måten Google Glass ble gjort tilgjengelig på for et drøyt år siden. Det er ikke gitt at alle som bestiller, vil bli ansett som kvalifiserte. Og det skal bare være laget 4000 eksemplarer.

Det nye utviklingsnettbrettet leveres 7 tommers skjerm, Nvidia Tegra K1 systembrikke, 4 gigabyte RAM, 128 gigabyte intern lagringsplass, WLAN, Bluetooth Low Energy og LTE-støtte. Det som gjør nettbrettet mer spesielt, er kameraene og sensorene. Nettbrettet har blant annet et 120 graders frontkamera, et kamera for bevegelsesregistrering, integrert dybdesensor og et ekstra lysfølsom fire-megapikser kamera med en pikselstørrelse på 2 µm.

Ifølge Google ATAP er nettbrettet designet for profesjonelle utviklere som er interessert i å utforske framtiden innen mobil 3D-sansing, for eksempel til å lage applikasjoner som kan registrere bevegelser i tre dimensjoner eller registrere overflatene i et rom.

Prisen for nettbrettet er 1024 dollar. Det skal leveres «senere» i år. Det er foreløpig ingenting som tyder på at det ikke kan bestilles til Norge.

    Les også:

Les mer om: