BEDRIFTSTEKNOLOGI

Projectplace innfører tidslinje

Synliggjør den faktiske arbeidsflyten.

Prosjektstyringsverktøyet til Projectplace kombinerer nå høynivå Gantt-planlegging med detaljert kanban-planlegging.
Prosjektstyringsverktøyet til Projectplace kombinerer nå høynivå Gantt-planlegging med detaljert kanban-planlegging. Bilde: Projectplace
12. apr. 2013 - 07:31

Svenske Projectplace har levert nettbaserte samhandlings- og prosjektstyringstjenester siden 1998. Selskapet var tidlig ute med å lage og tilby en digital versjon av Toyotas Kanban-tavler, som på en tydelig måte viser de daglige oppgavene til hvert enkelt prosjektmedlem og som blant annet avslører hvor det finnes ledig produksjonskapasitet.

– Poenget med et prosjektverktøy er visualisering for å lette kommunikasjon mellom mennesker. Planlegging er nødvendig, men man må ikke gå for detaljert til verks. Årsaken er at alle planer må revideres forholdsvis hyppig. Derfor må planen koples til arbeidet som faktisk utføres. Det er enkelt å tegne Gantt-diagrammer, men det er i aktivitetstavlene det faktiske arbeidet gjøres. Vår løsning er å ta fundamentet fra kanban, og visualisere arbeidsflyten. Vi viser hva som skjer og i hvilken rekkefølge, sa Mattias Hällström, medgründer i Projectplace i et intervju med digi.no i fjor sommer.

Johan Zetterstrøm er sjef for svenske Projectplace. <i>Bilde: Magnus Brøyn</i>
Johan Zetterstrøm er sjef for svenske Projectplace. Bilde: Magnus Brøyn

– Men selve sammenkoblingen mellom kanban-tavlene og Gantt-diagrammene har manglet i Projectplace' løsning, forteller Johan Zetterström, administrerende direktør i Projectplace, til digi.no denne uken. Opprinnelig er Gantt-skjemaet et flytskjema med milepæler for å kunne visualisere et prosjekt fra begynnelse til slutt i grove trekk.

Derfor kom Projectplace nylig med ganske omfattende oppdatering til selskapets prosjektstyringsverktøy hvor denne funksjonaliteten nå er på plass. Nå knyttes aktivitetstavlene direkte til en milepæl i en Gantt-inspirert tidslinje.

– Det finnes mange som leverer enten det ene eller det andre, men vi er trolig først i verden til å knytte de to sammen, sier Zetterström.

– Det har gjort det hele mye enklere å bruke, det fungerer på enhver plattform og det gir en hel ny måte å få oversikt over prosjekter på, hevder han.

Selv om Projectplace har fått fotfeste i en rekke land, er det Sverige som er det største markedet, fulgt av det norske.

– I Norge etablerte vi oss allerede i 1999, sier Zetterström. I dag har selskapet rundt 800 kunder i Norge, deriblant Skanska, If, Lindorff, Kystverket, Askim kommune, Helse SørØst, Wintershall, Lundin Oil, Ocean Rig, Premier Oil og Maersk Oil. I Europa har selskapet omtrent 3000 kunder.

– Vi har bra tilvekst i Norge og planlegger å ansette flere, sier Zetterström.

Han ramser opp bank og finans, forsikring, bygg, shipping, logistikk, media, advokatbransjen, kommunesektoren, helse og oljeindustrien som sektorer hvor løsningene til Projectplace allerede benyttes til prosjektplanlegging.

– I dag er det rundt 850 000 brukere av Projectplace. Målet er å nå én million brukere i år, sier Zetterström. Til nå har selskapets løsning håndtert omtrent 117 000.

I fjor etablerte selskapet en utviklingsavdeling i India hvor det i dag er ansatt 27 personer.

– Det ble gjort for raskere å kunne utvikle til både nettleser og mobile enheter, sier Zetterström, som mener det er like viktig å være tilgjengelig på mobil som på web. I dag tilbyr selskapet applikasjoner til smartmobiler og nettbrett basert på iOS og Android.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.