Propaganda blir Nettavisen-seksjon

Fra nyttår blir faksavisen Propaganda en egen seksjon i Nettavisen, og de kommer til å ha et resyme av det som står på nettet i faksavisen. Ikke alle nyheter vil være tilgjengelige, men vil befinne seg på et passordbeskyttet område.

Fra nyttår blir faksavisen Propaganda en egen seksjon i Nettavisen, og de kommer til å ha et resyme av det som står på nettet i faksavisen. Ikke alle nyheter vil være tilgjengelige, men vil befinne seg på et passordbeskyttet område.

Som digi.no tidligere har skrevet, har den nystartede faksavisen Propaganda vært i samtaler med Nettavisen om et samarbeid på nettet. Denne uken ble avtalen undertegnet, og det er klart at Proaganda blir en egen medieseksjon i Nettavisen.

August i år kom faksavisen Propaganda ut for første gang, rettet mot en målgruppe nesten identisk med konkurrenten KF x-press. Redaktøren i Proaganda, Ole Henrik Nissen-Lie er tidligere redaktør av KF x-press.

Kort tid etter oppstarten kom Propaganda selv i medienes søkelys etter at faksavisen og journalist Henrik Steen ble politianmeldt av Innherred Sykehus i Levanger for å opptrådt under falsk navn. Saken gjaldt undersøkelser i forbindelse med en artikkel om hvem som er far til olje- og energiminister Marit Arnstads barn.

I Nettavisen er ansvarlig redaktør Odd Harald Hauge glad for å få inn Propaganda, og han har ingen skrupler med å samarbeide med en avis som er politianmeldt.

- VG og Aftenposten har vel vært politianmeldt de også, så det bekymrer meg lite. Den saken er fra før vår tid, og jeg har ikke satt meg inn i den. Det er ikke vårt bord, og jeg vil heller ikke blande meg i den, understreker Hauge overfor digi.no.

Seksjonen vil ha adressen www.nettavisen.no/propaganda, og Hauge understreker at avtalen har satt et krav til hvor mye stoff som skal leveres til den åpne delen av seksjonen.

- Det vil ikke være så mye som på IT-seksjonen i Nettavisen, men et par saker om dagen. Det vil være mer interaktivitet, kåring av beste reklamefilmer og lignende. Det er ikke sikkert at alt dette er operativt når seksjonen starter opp, men det er planen på sikt. Den lukkede delen vil bli veldig bransjespesifik, sier Hauge.

Propaganda satser på at ferske nyheter på Internett vil lokke flere abonnenter til faksavisen.

- Vi skal ha bredere nyheter på nettet. Nyheter vil først komme på nettet, og så vil faksavisen bli et slags resume. På nettet skal vi ha featureartikler, spaltister med meninger, synsing på kampanjer og sånne ting det ikke er plass til på en faksavis, sier Nissen-Lie.

Tanken er at de som abonnerer på faksavisen skal få tilgang til et lukket område på seksjonen på Nettavisen, slik at de der finner de siste nyheter.

- På nettet vil vi ha en åpen del hvor brede nyheter ligger åpnet, det vil generere mange lesere utover kjernemålgruppen for faksavisen, mens vi også vil ha en passordbeskyttet del, sier Nissen-Lie.

I en tidligere sak i digi.no har skrevet om Propaganda, uttalte Nissen-Lie at de har som mål å få 1.000 abonnenter i løpet av neste år, og minst 200 abonnement i løpet av året.

- Målet for dette året var satt 300 abonnenter, og det har vi fått, sier Nissen-Lie.

Redaktøransvaret for seksjonen vil ligge hos Propaganda, ikke i Nettavisen.

Avtalen løper ubegrenset til en av partene sier den opp.

Til toppen