Prorussisk gruppe påtar seg skylden for dataangrep mot Litauen

Et dataangrep slo midlertidig ut en rekke offentlige og private nettsider i Litauen. Ifølge et nyhetsbyrå hevder en prorussisk gruppe å stå bak.

Et godstog på vei fra den russiske enklaven Kaliningrad. Dataangrepet som Litauen har blitt utsatt for, kan ha sammenheng med landets avgjørelse om å nekte godtransport til enklaven, ifølge sjefen for Litauens nasjonale sikkerhetssenter.
Et godstog på vei fra den russiske enklaven Kaliningrad. Dataangrepet som Litauen har blitt utsatt for, kan ha sammenheng med landets avgjørelse om å nekte godtransport til enklaven, ifølge sjefen for Litauens nasjonale sikkerhetssenter. Foto: Mindaugas Kulbis/AP/NTB
28. juni 2022 - 09:45

Angrepet skjedde mandag og beskrives som intenst av Jonas Skardinskas, sjefen for det nasjonale datasikkerhetssenteret. Trolig står Russland bak, forteller han.

Ifølge nyhetsbyrået Baltic News Service har gruppa Killnet påtatt seg skylden.

Det dreide seg om et såkalt tjenestenektangrep, kjent som DDoS. Blant annet ble skatte- og innvandringsmyndighetene rammet, og de måtte stenge nettjenestene sine i flere timer.

Hendelsen kommer rundt en uke etter at russiske tjenestepersoner truet med å gjengjelde Litauens avgjørelse om å stanse russisk godstransport til Kaliningrad, den russiske enklaven som ligger omkranset av Nato-land.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.