SKADEVARE

Prosessorteknologi skal tette sikkerhetshull

Både AMD og Intel arbeider med å bygge inn teknologi i prosessorene som skal hindre mange typer angrep før de oppstår.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
9. jan. 2004 - 10:14

AMD har ifølge News.com allerede tatt i bruk teknologien Execution Protection i selskapets Atlon 64-brikker. Denne teknologien skal hindre overflytfeil i buffere, en programvarefeil som ofte utnyttes av angripere for å få tilgang til systemer. Med Execution Protection kan dataene i bufferen kun leses, slik at angriperne ikke kan legge inn ondsinnet kode inn i minnet. Dette fortalte John Morris, AMDs markedsdirektør, under denne ukens Consumer Electronics Show 2004.

- Med de fleste av dagens prosessorer kan ethvert program som inngår i det overflytende minnet bli eksekvert, fortalte Morris videre.

Execution Protection-teknologien er allerede bygget inn i Atlon 64-brikkene, men den er foreløpig ikke blitt aktivert. Dette vil først skje når Microsoft lansere Service Pack 2 for Windows XP, noe som trolig vil skje i andre kvartal i år.

Også Intel vil trolig tilby en tilsvarende teknologi i de kommende Prescott-brikkene, en forbedret utgave av Pentium 4 som ventes å komme på markedet i februar. Opplysningene stammer dog fra PC-produsenter, Intel vil ikke kommentere dette.

Svært mange av Internett-ormene som dukket opp i fjor, utnyttet overflytfeil i buffere. Ifølge en analyse gjort av AMD og Microsoft, ville halvparten av sikkerhetsoppdateringene Microsoft har publisert de siste to årene vært unødvendige hvis denne typen prosessorteknologi hadde eksistert da.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.