RESULTATERFINANS

Prosjekt Eidsvoll kun delvis godkjent

Prosjekt Eidsvoll som produkt er ikke godkjent for å bruke Microsoft Backoffice Logo. PC-Systemer sendte ut en pressemelding om at Prosjekt Eidsvoll var godkjent for MS Backoffice allerede 25. februar.

26. mars 1998 - 06:58

digi.no har i den siste uken vært i jevn kontakt med Veritest og Microsoft for å få bekreftet hvilke deler av Prosjekt Eidsvoll som er godkjent for MS Backoffice. Resultatet av dialogene er at ingen av de to vil kommentere PC-Systemer, Rubicon eller Prosjekt Eidsvoll, ut over å vise til en oversikt hos Microsoft (se relatert nettsted) som skal være fullt oppdatert.

I følge Microsofts egen oversikt over godkjente Logo-produkter er ingen produkter fra PC-Systemer godkjent for Microsoft Backoffice. Oversikten er altså fullt ut oppdatert.

Ved henvendelse til Per A. Boasson i PC-Systemer Norge ASA får vi følgende forklaring:

- Vi sendte Prosjekt Eidsvoll til Veritest for testing i januar i den versjonen det forelå i den gang. Systemet ble da godkjent av Veritest for bruk på Microsoft Backoffice.

- Men Veritest og Microsoft viser til en oversikt hvor dere ikke er nevnt på listen over godkjente systemer?

- Da får de rydde opp i sakene sine...

- Så Prosjekt Eidsvoll er godkjent?

- Ja, det har vi papirer på her. Men det er godkjent under navnet Rubicon Global Business. (digi.no har sett første siden i godkjennelsespapirene. red.anm.)

- Men heller ikke Rubicon er nevnt på listen over godkjente produkter?

- Nei vel, da har vi ikke fått det vi har betalt for.

- Ole Tom Seierstad i Microsoft Norge antydet at det kanskje kunne skyldes at produktet ikke er lansert enda?

- Det er mulig, vi har jo hele tiden sagt at vi skal lansere Prosjekt Eidsvoll før juni 1999.

- Men Rubicon Sales Office skal dere lansere allerede til sommeren. Er Rubicon Sales Office godkjent som separat system?

- De elementene som inngår i Rubicon Sales Office er godkjente for Microsoft Backoffice.

- Men må ikke en programpakke godkjennes separat? Om Rubicon Sales Office er godkjent som du sier, så betyr det at Rubicon Sales Office består av de komponentene som er godkjent så langt? Hvis ikke ville du måtte testet det separat ikke sant?

- En hver endring i programkoden medfører at vi må få en ny test, ja.

- Når du sier at Prosjekt Eidsvoll i den versjonen det forelå i januar er godkjent, så vil det si at de komponentene som var ferdigutviklet på det tidspunktet er godkjent. Den fullstendige programvaren som sådan er altså ikke godkjent?

- Vi brukte denne testen som en milepæl for våre utviklere - som en form for kvalitetssikring kan du si - og det var en milepæl vi passerte med glans.

- Men det gjenstår altså adskillig utviklingsarbeid på Prosjekt Eidsvoll?

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
På trappene til internasjonal suksess
På trappene til internasjonal suksess

- Ja, det er klart. Vi har masse funksjonalitet vi ønsker å legge inn i produktet.

- Er du forsinket i utviklingen?

- Jeg er veldig glad jeg begynte på denne prosessen for fire år siden. Dermed er vi blant de første som har tatt i brukt COM/DCOM, og som håndterer SQL Server 6 og Oracle 7.

- Hvorfor kaller du det Prosjekt Eidsvoll?

- Fordi det var et prosjekt da vi startet, så ble det et egennavn etterhvert. Det vi leverte til godkjenning kalte vi Rubicon Global Business.

- Og du står fast på at Prosjekt Eidsvoll som et totalt ferdig system skal lanseres før juni 1999?

- Det gjør vi, og det er det samme som vi har sagt hele tiden.

- Vil det være en korrekt beskrivelse av virkeligheten om vi sier at det som er godkjent for MS Backoffice kun er elementer i Prosjekt Eidsvoll, og at det således er feil om man oppfatter din pressemelding av 25. februar dithen at Prosjekt Eidsvoll er ferdig?

- Det stemmer.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.