ProsjektLeveranser mot børsen

Rolf Frydenberg ser ut til å ha truffet blink med sitt nye firma ProsjektLeveranser, som for tiden nyter godt av den sterke investeringsveksten i telesektoren. Overfor Digi:tele røper Frydenberg at han har ambisjoner om å omsette for mellom 50 og 100 millioner kroner om tre år. Da står børsnotering for tur.

Rolf Frydenberg ser ut til å ha truffet blink med sitt nye firma ProsjektLeveranser, som for tiden nyter godt av den sterke investeringsveksten i telesektoren. Overfor Digi:tele røper Frydenberg at han har ambisjoner om å omsette for mellom 50 og 100 millioner kroner om tre år. Da står børsnotering for tur.

Gründer og daglig leder Rolf Frydenberg i ProsjektLeveranser AS (PL) - for mange kanskje best kjent som mangeårig produktsjef i Hewlett-Packard Norge - gjør det svært så godt som selvstendig næringsdrivende. Gjennom sitt konsulent- og programvareselskap, har Frydenberg på to år etablert en bedrift som har vokst fra en til ti ansatte og som går med et pent overskudd. Bare fra 1995 til 1996 økte omsetningen med over 100 prosent til 12,6 millioner kroner. Fjoråret gav et overskudd på cirka én million kroner.

- Vi er veldig godt fornøyd med disse resultatene, sier Rolf Frydenberg til Digi:tele. På svært kort tid har PL-sjefen klart å posisjonere selskapet som en av de ledende leverandørene av Remedy Action Request System programvare og HP OpenView-baserte løsninger i Norge.

Men ambisjonene er større enn som så. Frydenberg frykter åpenbart ikke voksesmerter, for overfor Digi:tele røper han at PL budsjetterer med en omsetning på 20 millioner i år, "noen og tredve millioner" i 1998 og mellom 50 og 100 millioner kroner innen år 2000. Går det som Frydenberg håper og tror, blir det trolig notering på SMB-listen på Oslo børs om et par-tre år, bekrefter han overfor Digi:tele.

Som én av 140 utstillere har PL denne uken profilert seg på Software '97-messen i Sandvika utenfor Oslo. Til tross for en relativt beskjeden stand, har selskapet gjort seg bemerket - ikke minst har mange telekomselskaper vist stor interesse for det PL har å tilby, ifølge Frydenberg.

Etter det Digi:tele erfarer, vil Telenordia den 21. februar ta stilling til hvorvidt de skal satse på kabeladministrasjonssystemet Visionael NetDesign fra PL. En brukerlisens koster rundt 115.000 kroner, og Telenordia vurderer å anskaffe mellom 20 og 30 lisenser. Allerede til uka vil dessuten Global One Norge ta stilling til hvorvidt de skal satse på en liknende løsning.

- Det er spennende dager, ja, sier Frydenberg, som kan registrere at PL har fått en rekke nye kunder det siste året. Tele2, Global One Norge, Telenor, NetCom, Hydro Data, Bankenes Betalingssentral, DnB og Kreditkassen er blant navnene PL kan skilte med på kundelista. I tillegg har PL allerede solgt mye til kunder som Statnett, Statkraft og Oslo Børs - for å nevne noen.

- Totalt sett har vi nå en god balanse mellom forskjellige bransjer som alle er store kjøpere av IT-løsninger. Telekombransjen, som for tiden er den sektoren hvor investeringskåtheten er størst, utgjør den vesentligste andelen av vår omsetning. Omlag 30 prosent av vår omsetning skjer i denne sektoren. Bank- og finanssektoren er nesten like stor, og resten av markedet utgjøres av IT-serviceorganisasjoner, sier Rolf Frydenberg til Digi:tele.

Til toppen