Protech-gründer gjør opp regnskap med Europa

Geir Tellefsen ser ingen "gründ" til å gi seg. Grunnleggeren av Protech Consulting, som i fjor ble solgt til WM-data, har nå hentet inn syv millioner kroner, etablert eAccount AS og kjøpt opp sørlandets største regnskapsbyrå for å innta Europa med egne, nettbaserte regnskapstjenester.

- Ja, vi har europeiske ambisjoner. Investorene har gått inn i dette i den tro at vi går internasjonalt i løpet av året, sier Geir Tellefsen til digi.no.

I februar stiftet han selskapet eAccount AS "med det formål å bringe tradisjonelle regnskapstjenester inn i nettverksøkonomien". Nylig gjennomførte DnB Markets en emisjon som innbragte eAccount syv millioner friske kroner - penger som vil få bein å gå på når de ambisiøse ekspansjonsplanene skal virkeliggjøres.

- Vi skal vokse både gjennom oppkjøp og organisk utvikling, forteller Tellefsen, som allerede har kjøpt opp det tradisjonelle regnskapsbyrået Merkantil Consulting AS.

- Merkantil skal bli grunnstammen i et selskap som skal tilby regnskapssystemer på Internett - vi danner altså et nytt ASP-selskap, sier Tellefsen til digi.no.

Merkantil Consulting ble etablert i 1976 av Arne Georg Trondahl, som også er med på eiersiden i eAccount. Merkantils tjenester dekker områdene autorisert regnskapsførsel, bedriftsrådgivning, salgsutvikling og IT-løsninger. Selskapet har 32 ansatte spredt på avdelingskontorer i Kristiansand, Lillesand, Grimstad og Arendal.

- eAccount vil kombinere regnskapstjenester med avanserte ASP-løsninger. Produktene er bransjetilpassede regnskapsløsninger over Internett og outsourcing av regnskapsfunksjoner integrert med e-handelsløsninger, skriver eAccount i en pressemelding.

Selskapet venter å ende på en konsolidert omsetning i år på omlag 30 millioner kroner.

- Våre tjenester vil gi kunden økt kvalitet med hensyn til raskere rapportering og tilgang på tallene. Man vil faktisk få et oppjustert bilde over situasjonen til en hver tid. I dag kan det gå uker uten at man har oversikt over bedriftens faktiske økonomiske situasjon. Dessuten er dette alternativet meget enkelt. Du trenger kun tilgang til nettet, en skanner, skjerm og en tynn klient. Kopier av bilagene sendes til eAccont gjennom en skanneren, forklarer Tellefsen i pressemeldingen.

Nest etter WAP er ASP den mest "hypa" trebokstavs-

forkortelsen i IT-bransjen for tiden. Les mer nedenfor:


Visma og Telecomputing sammen om ASP
Client Computing vil bli størst på ASP-markedet
Agresso vil ta Cell og Framfab
Fellesdata skal sertifiseres for mySAP.com
Software Innovation webifiserer alle sine produkter
Abonnér på virusvern for 28 kroner måneden
Virkelighetsnære tester kneler nesten alle nettsteder
Krev nye pakkeløsninger for IT i skolen!
Office Systems kjøper Arken Communications
Økonomisystemet Axapta klar til utleie
Itera kjøper ASP-selskap
Posten SDS kaster seg på ASP-toget
Adolfsen kjøper ASP-selskap
Telenor står klar med ASP-tjeneste
Boasson lanserer lønnssystem for Internett
Tjenesteleverandører blir Suns hovedmarked i Norge
Agresso lanserer Internett-løsning
Tynne klienter og gratis nettsider til skoleelevene
Microsoft starter utleie av Office til våren
IT-gigantene lanserer programvare over Internett
Microsoft signerer avtaler med Telecomputing
Også Telia og Telenor planlegger programvare over Internett
Microsoft venter med Office-utleie
Les mer om: