RESULTATERFINANS

Protective gjendøpes etter romersk gudinne

Protective Technology, kjent for smartkortbasert lisensbeskyttelse, bytter navn til Sospita etter den romerske gudinnen som voktet kvinner i barsel.

20. okt. 2000 - 14:42

Jupiters kvinne Juno - hun var både hans søster og hustru - opptrer i mange former i romersk mytologi. Som Juno Moneta vokter hun pengenes menn, som Juno Sospita hjelper hun fødende kvinner. Hun avbildes gjerne med våpen, og står for tidligere Protective Technology som et utmerket symbol på det verdivernet dette norske smartkortselskapet bedriver.

Navneskiftet kommer samtidig med kunngjøringen om at administrerende direktør Stein Aamot trer tilbake - etter eget forslag - til fordel for dansken Allan Pletner som siden juni har vært selskapets direktør for salg og marketing. Aamot mener Pletner har bedre forutsetninger for å lede Sospita som skal til å lansere seg selv på det internasjonale markedet.

Pletner kommer fra Sospitas nære partner Gemplus, og er forman i Dansk forum for digitale signaturer.

Den første milepælen i den internasjonale lanseringen er utstillingen Cartes 2000 i Paris fra 24. til 26. oktober.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.