Abonner
BEDRIFTSTEKNOLOGI

Prøv en app i Office

Microsoft har åpnet den nye butikken sin.

Office-brukere kan heretter laste ned apper for å utvide funksjonalitet i kontorpakken.
Office-brukere kan heretter laste ned apper for å utvide funksjonalitet i kontorpakken.

Microsofts nye nettbutikk Office Store, som er integrert i Office 2013, har denne uken åpnet dørene.

Her er poenget å kjøpe eller laste ned gratis-apper som utvider funksjonaliteten i kontorpakken, og dets produkter Word, Excel, Outlook eller SharePoint.

Konseptet krever konto hos Microsoft. Er man pålogget lar appene seg enkelt installere ved et museklikk i den nettleserbaserte butikken.

Straks programmene er knyttet til din konto, kan de innfelles direkte i for eksempel et Word-dokument. Det kan dreie seg om oppslagsverk som ordbøker, kart, tilknytning til sosiale nettjenester som LinkedIn og Twitter eller annen funksjonalitet.

Milliardmarked

For utviklere representerer modellen et nytt og antakelig stort potensial for å selge programvare og tjenester direkte til en enorm kundegruppe, alle som har Office. Ifølge Microsoft dreier det seg om over én milliard brukere.

Selgeren får beholde 80 prosent av inntektene, mens Microsoft tar resten. Selskapet gir en nærmere beskrivelse av betingelsene og fremgangsmåte i sin kunngjøring.

Appene kan utvikles med webstandarder som HTML og CSS, og må alle passere en godkjenningsprosess hos Microsoft, slik man kjenner det fra selskapets tilsvarende app-sortiment til Windows Phone. Skadevare skal i prinsippet derfor ikke forekomme.

Kravet til løsningen er at du må ha Windows 7 eller Windows 8 og kommende Office 2013, som nylig ble gjort tilgjengelig i en forhåndsutgave («customer preview»). Pakken kan fritt lastes ned og prøves fra nettsiden office.com/preview.

    Les også: