BEDRIFTSTEKNOLOGI

Prøv «Google Earth» for menneskekroppen

Krever nettleser med innebygd støtte for 3D-grafikk.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
17. des. 2010 - 13:10

Google kom i går med en betaversjon av nettleseren Chrome 9. Denne inkluderer blant annet støtte for JavaScript-kontrollert 3D-grafikk gjennom den kommende webstandarden WebGL. Standarden utvikles med støtte fra alle de store nettleserleverandørene, bortsett fra Microsoft. Bortsett fra Chrome 9 og Firefox 4, er det ukjent når de ulike nettleserne vil få støtte for standarden, som vil åpne for webbasert 3D-grafikk i nettlesere hvor plugins ikke er ønskelig eller mulig.

I forbindelse med utgivelsen av betaversjonen av Chrome 9, har Google satt sammen en samling flere demoer som er basert på WebGL. Den mest spennende heter Body Browser og er en webapplikasjon som kan minne litt om Google Earth, bortsett at objektet i fokus er menneskekroppen. I Body Browser kan man se en kvinne fra stort sett alle vinkler. Det er mulig å zoome inn og ut, også på innsiden av huden, og det er mulig å gjøre de ulike strukturlagene helt eller delvis gjennomsiktige, slik at man kan se for eksempel bare skjelettet og musklene, eller bare nervesystemet.

Det er også mulig å søke etter en rekke kroppsdeler. Da zoomer applikasjonen inn denne og uthever den ved å gi den en annen farge. Man kan også klikke på det man ser i applikasjonen får å få vite hva kroppsdelen heter.

Googles Body Browser viser menneskekroppens anatomi i 3D og gjennom flere lag.
Googles Body Browser viser menneskekroppens anatomi i 3D og gjennom flere lag.

WebGL krever i utgangspunktet en skjermkort med OpenGL-støtte. Selv om WebGL-støtten i Chrome 9 beta også fungerer på pc-er som mangler OpenGL-støtte, blir opplevelsen langt mer hakkete.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.