FORBRUKERTEKNOLOGI

Prøv iPhone til bedriftens egne tjenester

Apples moteriktige mobil kan emulere IBM-terminaler og hente ERP-data fra Oracle.

MochaSoft TN5250 gjør iPhone til terminal mot IBM iSeries.
MochaSoft TN5250 gjør iPhone til terminal mot IBM iSeries.
2. des. 2008 - 07:37

Nettmagasinet Information Week har gjennomgått Apple Appstore, tjenesten som gir tilgang til applikasjoner for mobiltelefonen iPhone, på jakt etter verktøy som henvender seg til bedriftsmarkedet: 10 Great iPhone Apps For Your Business.

Da Appstore ble gjort tilgjengelig i juli i år, var Oracle og Salesforce.com alene blant bedriftsleverandører på Appstore. Per i dag er det over 240 ulike iPhone-applikasjoner i kategorien «Business».

Oracles fem iPhone-verktøy er eksempler på hvordan iPhone kan brukes til å levere tjenester fra bedriftens CRM- og ERP-systemer. De tre Salesforce.com-verktøyene peker på at tilsvarende funksjonalitet kan også tilbys der bedrifter kjøper sine ERP- og CRM-tjenester fra andre. Her kan man konstatere at SAP, blant andre, er på etterskudd.

Mange av forretningsverktøyene er rettet mot store komfort i bruken av iPhone, som Voice Dial, en applikasjon som lar deg tilordne telefonnumrene på kontaktlisten til lydfiler som telefonen gjenkjenner, slik at du kan ringe til noen bare ved å si navnet høyt.

Oracle Business Indicators på iPhone.
Oracle Business Indicators på iPhone.

Andre gjør det mulig å arbeide på en iPhone i situasjoner der en pc ikke er tilgjengelig eller ikke lar seg bruke. Zepto har flere verktøy i denne kategorien, som skisseverktøyet Zeptoliner og rableverktøyet ZeptoPad.

En av de mest kjøpte forretningsapplikasjonene til iPhone er iVault, en kryptert lager for passord, PIN-koder og annen følsom informasjon.

Den danske spesialisten på terminalemulering, MochaSoft, er inne med flere produkter, blant annet Mocha VNC som gjør det mulig å bruke en iPhone til å fjernstyre en pc eller en Mac.

Dette verktøyet tilbys i både gratis og i betalversjon. Andre interessante produkter fra MochaSoft er terminalemulering mot IBM stormaskin (TN3270) eller mot iSeries (AS400 – TN5250).

Den som hyppig bruker Powerpoint i sine presentasjoner, kan ønske seg iPresenter fra Makayama.com: Gitt at mobilen er koplet til samme lokalnett som pc-en, kan iPresenter brukes til å fjernstyre hele presentasjonen. En ekstra finesse er at man kan smugtitte på neste slide før man viser den for tilhørerne.

Ellers finnes det mengder av lydopptakere, og hjelpemidler for å registrere timer og reisekostnader og så videre.

(For ordens skyld: Det skal godt gjøres å finne et eksempel på verktøy listet i forretningskatalogen til Appstore som ikke også er tilgjengelig for Windows Mobile.)

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.