BEDRIFTSTEKNOLOGI

Prøv Microsofts neste grafikkmotor

Microsoft har gjort den første testutgaven av presentasjonssystemet Avalon offentlig tilgjengelig.

17. jan. 2005 - 07:40

Opprinnelig var presentasjonssystemet med kodenavnet Avalon ment å være én av de tre store nyhetene i neste Windows-utgave, Longhorn. Senere har Microsoft avgjort at Avalon også skal tilbys brukere av Windows XP og Windows Server 2003. Dette er trolig gjort for å gjøre migreringen til Avalon-basert programvare mer smidig, samtidig som at kundemassen til slik programvare vil være mye større allerede fra begynnelsen av.

Avalon består ifølge Microsoft av en presentasjonsmotor og et rammeverk med "Managed Code". Kjøringen av slik kode blir styrt av .NET Framework Common Language Runtime. Avalon utgjør en samlende plattform for hvordan Windows oppretter, viser og manipulerer dokumenter, medier og brukergrensesnitt.

Sammen med Indigo, skal Avalon gjøres tilgjengelig i løpet av 2006. Indigo er en metode for å bygge og kjøre sammenkoblede systemer bygget fra bunnen av rundt en webtjenesteorientert arkitektur. Dette skal gi sikrere og mer pålitelig meldingstransaksjoner og bedre samhandlingsevne.

    Les også:

I november i fjor gjorde Microsoft en testutgave av Avalon tilgjengelig for MSDN-medlemmer. Fredag i forrige uke ble den samme utgaven, "Avalon" Community Technology Preview (CTP), gjort tilgjengelig for alle. Den kan nå lastes ned fra denne siden.

Nedlastingen inkluderer og programvareutvikletsettet (SDK) til WinFX, som er navnet på utviklerplattformen som blant annet består av Avalon og Indigo.

Testutgaven henvender seg først og fremst til utviklere. Installasjonsfilen er på drøyt 261 MB. Systemkravene er minimum 1 GHz prosessor, 256 MB minne og DirectX 9-kompatibelt skjermkort basert på ATI 9600, Nvidia GeForce 4 eller nyere.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.