FORBRUKERTEKNOLOGI

Prøv Opera Mobile 10 på mobilen

Betaversjon til Symbian ble sluppet i dag.

Faner og Speed Dial i Opera Mobile 10 beta
Faner og Speed Dial i Opera Mobile 10 beta
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
3. nov. 2009 - 09:12

Opera Software kunngjorde i dag at selskapet for første gang har kommet med en offentlig testversjon av Opera Mobile 10. Det er i første omgang brukere Symbian/S60-baserte mobiler fra Nokia, Samsung eller Sony Ericsson som kan installere betaversjonen.

Opera Mobile 10 vil arve mye av den nye funksjonaliteten som allerede har blitt vist fram i Opera Mini 5 beta. Dette inkluderer nytt utseende, faner, ny Speed Dial og passordadministrator.

Ifølge Opera Software har det i forbindelse med denne betaversjonen blitt fokusert på fart. Det loves at betaversjonen allerede er dobbelt så raskt som dagens Opera Mobile for Symbian/S60. Det loves raskere nedlasting, blant annet ved hjelp av komprimeringsteknologien Opera Turbo, i tillegg til raskere zooming og panorering.

Faner og Speed Dial i Opera Mobile 10 beta
Faner og Speed Dial i Opera Mobile 10 beta

Jon von Tetzchner, administrerende direktør i Opera Software, sier i en pressemelding at denne betaversjonen er et nytt skritt på veien i arbeidet med å flytte webopplevelsen fra skrivebordet over på mobilen.

For å kunne bruke betaversjonen, må man ha en mobil med S60 3rd eller 5th edition.

Betaversjonen av Opera Mobile 10 kan lastes ned fra denne siden, eller direkte fra mobilen på http://m.opera.com/mobile.

Opera Mobile har til nå kostet penger, men kommunikasjonssjef Tor Odland vil ikke bekrefte om dette også gjelder versjon 10 av nettleseren.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.