RESULTATERFINANS

Prøver å gjenopplive svensk dotcom-fiasko

Noen brave svenske sjeler prøver å få musikkbutikken Boxman på beina igjen. Men det er ikke bare enkelt å plukke opp igjen domenenavnet og starte på nytt.

25. feb. 2003 - 10:52

Tidligere E-trade-sjef Mattias Miksche og tidligere Spray-gründer Jonas Svensson planlegger å gjenåpne nettbutikken Boxman. Det skriver den svenske næringslivsavisen Dagens Industri. (DI).

Ifølge avisen planlegges det en gjenåpning i mars i år. Da har det gått to og et halvt år siden en av de svenske dotcom-yndlingene måtte begjære konkurs.

Se saken hos vår søsterpublikasjon iMarkedet

Imidlertid er det ikke bare enkelt å plukke opp restene av den fallerte musikkbutikken. I mellomtiden har nemlig en 21-år gammel svenske sikret seg domenet Boxman.se.

- De har ligget på meg siden desember for å få kjøpt domenet. Mattias Miksche tilbød meg 5.000 kroner, men hvorfor skulle jeg selge så billig? Jeg har egne planer med Boxman.se, oppgir Johan Haghjoo overfor Dagens Industri som hevder at de to gründerne har planer om å gjenopplive musikkbutikken for å lage en DVD-klubb. Miksche og Svensson har ikke villet bekrefte det overfor DI.

Miksche skal allerede ha sikret seg varemerkerettighetene til Boxman og sitter på eierskapet til Boxman.com. Samtidig virker de lystne på å sikre seg det lokale svenske domenet. På grunn av registreringen må den unge, svenske Boxman.se-innehaveren skifte innretting på sitt eget selskap Böxman

Han skal ha sikret seg domenet i november i fjor da konkursrammede Boxman AB ikke skulle ha betalt domeneavgiften. Johan Haghjoo har også samlet andre lukrative, svenske domeneadresser, noe som lett kan gi ham stempelet domenepirat.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.